MENU
  • YAZARLAR
  • FOTO GALERİ
  • WEB TV
  • YEREL HABERLER
  • HABER ARŞİVİ
  • YOL TRAFIK DURUMU
  • ETKİNLİK TAKVİMİ
  • BİYOGRAFİLER
  • E-GAZETE
  • RÖPORTAJLAR
  • GAZETE MANŞETLERİ
  • TAZİYELER
  • Künye
  • Gizlilik Politikası
  • İLETİŞİM
  • Foto Galeri
  • Web TV
  • Yazarlar
  • E-Gazete
  • Anketler
  • Nöbetçi Eczaneler
  • Firma Rehberi
  • Seri İlanlar
UrfaHaberMerkezi - Şanlıurfa'nın Tarafsız Kaliteli, Güvenilir Haber Merkezi
DOLAR7.031
EURO8.5454
GR ALTIN408.12
ÇEYREK669.79
Şanlıurfa
UrfaHaberMerkezi - Şanlıurfa'nın Tarafsız Kaliteli, Güvenilir Haber Merkezi
UrfaHaberMerkezi - Şanlıurfa'nın Tarafsız Kaliteli, Güvenilir Haber Merkezi
  • GÜNDEM
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • SPOR
  • ASAYİŞ
  • KÜLTÜR & SANAT
  • EKONOMİ
  • SAĞLIK
  • SİYASET
  • TEKNOLOJİ
Kapat

ENHANCER PROJESİ KAPSAMINDA İLK HİBE PROGRAMI ŞANLIURFA'DA AÇIKLANDI

Ana SayfaGündemENHANCER PROJESİ KAPSAMINDA İLK HİBE PROGRAMI ŞANLIURFA'DA AÇIKLANDI
ENHANCER PROJESİ KAPSAMINDA İLK HİBE PROGRAMI ŞANLIURFA'DA AÇIKLANDI
26 Ocak, 2021, Salı 14:16
  • yazdıryorum yazfont küçültfont büyüt
Abone ol

Proje; geçim kaynağı ve istihdam imkanları aracılığıyla geçici koruma altındaki Suriyelilerin, ev sahibi topluluklara katılımına katkıda bulunmayı hedefliyor.

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Çetinkaya.

“ENHANCER Projesi hem Suriyeli hem Urfalı kardeşlerimize katkı sağlayacak”

ŞANLIURFA / Türkiye’de geçici koruma altında bulunan Suriyelilerin, geçim kaynağı ve istihdam imkanları aracılığıyla, ev sahibi topluluklara katılımına katkıda bulunmayı hedefleyen Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyon İçin Girişimcilik Kapasitelerinin İyileştirilmesi (ENHANCER) Projesi kapsamında, ilk hibe programı Şanlıurfa’da düzenlenen törenle açıklandı. 

Proje kapsamında hibe başvurusunda bulunarak fon almaya hak kazanan kurumlar,  ilgili kamu kuruluşlarının temsilcileri  ve ICMPD proje ekibi Şanlıurfa Cevahir Han’da, pandemic kuralları çerçevesinde düzenlenen toplantıda bir araya geldi. 

 Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) Batı Balkanlar ve Türkiye Koordinatörü Tamer Kılıç, toplantının açılışında, projeye ilişkin detaylı bilgi paylaşımında bulundu. Kılıç, Türkiye'deki Mülteciler için AB Mali Yardım Programı kapsamında fonlanan projenin ilk hibe programının kısa sürede sonuçlandığını bildirdi. 

Kılıç, Avrupa Birliği tarafından fonlanan ve Uluslararası Göç Politikaları Geliştirme Merkezi (ICMPD) tarafından, T.C Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla yürütülen ENHANCER Projesi’nin 2020 yılında başladığını, 4 yıl süreli ve Türkiye genelinde toplamda 11 ilde gerçekleştirildiğini belirtti.

Tamer Kılıç, İstanbul, Şanlıurfa, Gaziantep, Adana, Mersin, Bursa, İzmir, Ankara, Konya, Kayseri ve Hatay’ın dahil olduğu 11 ili kapsayan projenin ilk hibe programının “Gaziantep ve Şanlıurfa İlleri için Ortak Kullanım Tesisleri Pilot Hibe Programı” olarak belirlendiğini ifade etti.

Girişimciliğin geliştirilmesini desteklemek ve motive etmek amacıyla, bir başarı stratejisi olarak Ortak Kullanım Tesisleri’nin uygulamaya konulduğunu ifade eden Tamer Kılıç,  şunları söyledi:

“Ortak Kullanım Tesisleri, ekosistemdeki mevcut işletmelere destek sağlayacak ve potansiyel yeni girişimcileri işletmelerini geliştirmeye teşvik edecektir. Bu nedenle proje, Ortak Kullanım Tesisleri’ni “Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin ve Ev Sahibi Toplumdaki Akranlarının” etkileşime girebileceği ve ihtiyaç duydukları çeşitli hizmetlere erişebildiği girişimci merkezleri olarak görev yapan kritik odak noktaları olarak öngörmektedir.”

Toplamda 32 milyon Avro bütçenin bulunduğunu belirten Tamer Kılıç,  şöyle devam etti:

“Amacımız, Türiye’de geçii koruma altındaki Suriyelileri, ev sahibi topluluklarla ekonomik ve sosyal uyumuna destek sağlamaktır.  Burada öncelikli çalışma alanımızı girişimcilik faaliyetleri oluşturacak.17 milyon Avro’luk kapsamlı bir hibe programımız var.  Eylül ayında hibe programını ilan ettik. Üç ay içinde değerlendirmeleri hızlıca yaptık. Ocak ayı itibari ile de sonuçlandırdık. Burada bu projelerin sözleşmesi için bir araya gelmiş durumdayız. Başvurular kapsamında Şanlıurfa'dan 4 tane belediyemiz başarılı bulundu ve hibe almaya hak kazandı.”

Tamer Kılıç, Şanlıurfa Büyükşehir, Viranşehir, Suruç ve Karaköprü Belediyelerin hibeden yararlanacağını, bir sonraki süreçte belediyelerin kuracağı ortak kullanım tesisleri ile çalışmaların süreceğini ifade ederek, “Bu ortak kullanım tesisleri önümüzdeki iki yıl boyunca mevcut girişimciler ve yeni kurulacak işletme sahiplerine destek sağlanacak. Burada ayrıca iş ortakları kurulmasına sebebiyet vereceğiz. Hibeye hak kazanan belediyelerimizle  önümüzdeki süreçte çalışmaları tamamlayıp, Şubat ayından itibaren uygulamaya başlayacağız” dedi.

Kılıç, AB Türkiye delegasyonu ve projeye destek sağlayan tüm paydaşlara teşekkür ederek, “Özellikle Sanayi ve Ticaret Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Bizlere destek oldular, yön verdiler” dedi. 

VALİ YARDIMCISI ÇETİNKAYA’NIN SÖZLERİ

Şanlıurfa Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya, törendeki konuşmasında, “Öncelikle bu projenin Türkiye’ye getirilmesinde ciddi desteği olan tüm destekçilere şükranlarımızı arz ediyorum. Başta bakanlığımıza ve alt birimlerine şükranlarımızı arz ediyorum” dedi.

Bu projenin İstanbul'dan sonra en çok göç alan Şanlıurfa ve Gaziantep'te uygulamaya konmasının sevindirici bir durum olduğunu belirten Çetinkaya, şunları söyledi:

“Geçmişten bugüne kadar buradaki geçici sığınmacı Suriyelilerin ihtiyaçlarının karşılanması noktasında ciddi bir uğraş içindeyiz. Eskiden STK’lar mültecilere yönelik çalımalar yürütüyorlardı, son bir yıldır bölgemizde çalışma yapacak STK’lara yaptıkları çalışmalarda yüzde 50 Suriyeli, yüzde 59 Urfalı kardeşlerimize imkan sunlarını isitiyor ve destekliyoruz.  Elbette Suriyeli kardeşlerimizin mağduriyetleri var ancak, ev sahibi Urfalı kardeşlerimizin de ciddi yükleri var. Bu yüzden İki tarafı da göz önünde bulunduracak çalışmaları destekliyoruz.”

“BU PROJE BALIK VERMEK YERİNE BALIK TUTMAYI ÖĞRETİYOR”

ENHANCER Projesi’nin hem Suriyeli hem de ev sahibi toplumu destekleyen bir proje olduğunu vurgulayan Vali Yardımcısı İsmail Çetinkaya, bundan dolayı da şükranlarını sunduğunu kaydetti.

 Çetinkaya, projenin çok kısa sürede hayata geçirilmesine katkı sunan paydaşları da tek tek kutladığını belirterek, “Bu proje ile Suriyeli kardeşlerimize balık vermek yerine balık tutma öğretilecek” dedi. 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI BEYAZGÜL’ÜN KONUŞMASI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de konuşmasında, “Burası Şanlıurfa; tarihin sıfır noktası, tarihin başlangıç noktası, peygamberler şehri, kadim şehir ve nüfusu en genç olan bir şehir burası. ENHANCER Projesi kapsamında düzenlenen Gaziantep ve Şanlıurfa illeri için Ortak Kullanım Tesisleri Pilot Hibe programı sözleşme programının kurumlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

Beyazgül, “Cumhurlbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın, söylediği gibi ‘Biz iddiaları, hedefleri ve  dünyanın gidişatına dair sözü olan bir milletiz’ Türkiye’nin en fazla Suriyeli barındıran şehri Şanlıurfa tarihin her döneminde mazlumlara ev sahipliği yapmıştır. Halkımızın da  bu konuda şikayet yok. Onları tanrı misafir iolarak kabul ettiler. Hz. İbrahim misali onları tanrı konuk ediyoruz ancak, temennimiz de bir an önce vatanlarında huzur içinde dönmeleridir” diye konuştu.

 6 MİLYON AVRO EK KAYNAK

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Koordinasyon Başkanı Ahmet Şimşek ise konuşmasında, projeden hibe almaya hak kazanan kurumları kutlayarak, “Kazanamayan kurumlarımızın da bir sonraki çağrıda hak kazanlarını temenni ediyorum” dedi. 

ENHANCEr Projesini diğer projelerden ayıran özelliklere de dikkati çeken Şimşek,  şöyle devam etti:

“AB tarafından finanse edilen bu proje Bakanlığımızın ulusal düzeydeki politikalarına uygun bir şekilde girişimcilik eko sistemini desteklemeye yönelik olarak uyarlandı. ICMPD  ile yüksek koordinasyon ve uyum projenin hızlı bir şekilde yürümesini sağlıyor.

Finansman ve fonlama süreçleri başka projelerde bir  ya da iki yıl alabilirken bu projede 20 gün gibi kısa bir sürede sonuçlanıyor.  Projenin dinamik bir şekilde ilerlediğini ifade edebilirim. Projeye 26 milyon avro bütçe ile başladık,  6 milyon Avro ilave finansmanla desteklenmesi  uygun görüldü.”

PROJELERİN SUNUMU YAPILDI

Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral’ın da kısa bir konuşma yaparak, hibeye hak kazanan kurumları kutladığı törenin sonunda, ENHANCER Projesi Hibe Bileşeni lideri Mehmet Çağlar Aydın moderatörlüğünde, hibe almaya hak kazanan Kurumlar projelerini anlatan sunum gerçekleştirdiler. 

ŞANILURFA VE GAZİANTEP’E 2 MİLYON AVRO

Geçim kaynağı ve istihdam imkanları aracılığıyla Geçici Koruma Altındaki Suriyelilerin ev sahibi topluluklara katılımına katkıda bulunmayı hedefleyen ve pilot uygulama olarak Gaziantep ile  Şanlıurfa’da başlatılan bu hibe programı çerçevesinde, girişimcilik faaliyetlerini destekleyecek ortak kullanım tesisleri oluşturma projeleri kabul edilen Şanlıurfa Büyükşehir ve Merkez Karaköprü İlçe Belediyesi ile Suruç ve Viranşehir ilçe belediyeleri, Gaziantep’teki 4 kurumla birlikte toplamda yaklaşık 2 milyon Avro’ya ulaşan hibe desteğinden faydalanacak.

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

Şanlıurfa'da otomobil refüje çarptı: 2 yaralı
Şanlıurfa'da otomobil refüje çarptı: 2 yaralı
Şanlıurfa'da kundaktaki bebekle hırsızlık yapmaya çalışan kadın gözaltına alındı
Şanlıurfa'da kundaktaki bebekle hırsızlık yapmaya çalışan kadın gözaltına alındı
Otobüs şoförü yolcunun hayatını kurtardı
Otobüs şoförü yolcunun hayatını kurtardı
Eyyübiye Belediyesi bina inşaatı için ihaleye çıktı
Eyyübiye Belediyesi bina inşaatı için ihaleye çıktı
Polat’tan AMATEM ve ÇAMATEM’e ziyaret
Polat’tan AMATEM ve ÇAMATEM’e ziyaret
Şanlıurfa'da trafik kazası: 2 yaralı
Şanlıurfa'da trafik kazası: 2 yaralı
Urfa'da terk edilen çocuklar yeni yuvalarına kavuştu
Urfa'da terk edilen çocuklar yeni yuvalarına kavuştu
Şanlıurfa'da 6 yıldır aranıyordu, yakalandı
Şanlıurfa'da 6 yıldır aranıyordu, yakalandı
Şanlıurfalı asker trafik kazasında hayatını kaybetti
Şanlıurfalı asker trafik kazasında hayatını kaybetti
Şanlıurfaspor Karadeniz’de kayboldu
Şanlıurfaspor Karadeniz’de kayboldu
Rüşvet operasyonunda gözaltı sayısı arttı
Rüşvet operasyonunda gözaltı sayısı arttı
Tapu Müdürlüğü’nde operasyon! Gözaltılar var
Tapu Müdürlüğü’nde operasyon! Gözaltılar var
Akçakale Belediyesi iddiaları yalanladı!
Akçakale Belediyesi iddiaları yalanladı!
Başkan Kuş vatandaşların taleplerini dinledi
Başkan Kuş vatandaşların taleplerini dinledi
Urfa'da alacak verecek kavgası: 1 ölü, 5 gözaltı
Urfa'da alacak verecek kavgası: 1 ölü, 5 gözaltı
Şanlıurfa’da beton mikseri suçüstü yakalandı
Şanlıurfa’da beton mikseri suçüstü yakalandı
Haliliye'de feci ölüm!
Haliliye'de feci ölüm!
CHP'li Bilecik Belediyesi'nden Atatürk ve köpeği Foks'un heykeli
CHP'li Bilecik Belediyesi'nden Atatürk ve köpeği Foks'un heykeli
Şanlıurfa’da göçmen kaçakçılığı operasyonu: 3 gözaltı
Şanlıurfa’da göçmen kaçakçılığı operasyonu: 3 gözaltı
Şanlıurfa’da taciz davası ertelendi
Şanlıurfa’da taciz davası ertelendi

Başka haber bulunmuyor!

Bizi Takip Edin
Facebook
Twitter
Instagram
Youtube
Ankete Katılın
Şanlıurfa'nın En Büyük Sorunu Nedir?
Anketi OylaOyları Göster
GÜNDEM

Şanlıurfalı asker trafik kazasında hayatını kaybetti

Urfa'da terk edilen çocuklar yeni yuvalarına kavuştu

Polat’tan AMATEM ve ÇAMATEM’e ziyaret

Otobüs şoförü yolcunun hayatını kurtardı

UrfaHaberMerkezi - Şanlıurfa'nın Tarafsız Kaliteli, Güvenilir Haber Merkezi
KünyeGizlilik PolitikasıRSSSitemapSitene EkleArşivİletişim
SOSYAL MEDYA BAĞLANTILARI
FACEBOOKTWITTERINSTAGRAMLINKEDINYOUTUBE

Urfahabermerkezi.com DHA ve BİHA abonesidir. Sitemiz iyad üyesidir ve IMQS Belgeli Sitedir. | Yazılım: Onemsoft

Haber GönderFirma Ekleİlan Ekle