Şanlıurfa’da deprem konutları hızla yükseliyor! 167 konut kısa sürede tamamlanacak! Şanlıurfa’da deprem konutları hızla yükseliyor! 167 konut kısa sürede tamamlanacak!

Şanlıurfa’da yoğun toz bulutu etkili oluyor. Kuzey Afrika'dan kaynaklanan tozlu hava etkisini arttırarak dünden beri Şanlıurfa’da etkisini gösteriyor. Toz taşınımının etkisi altında kalan bölgede gökyüzünün rengi görenleri şaşırtıyor.

Şanlıurfa’yı sarı kodla uyaran Meteoroloji, toz bulutunun sağlık ve ulaşım üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceği konusunda ikazlarda bulundu.

Şanlıurfa Valiliği de Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımının cuma günü gece saatlerine kadar görülmesinin beklendiğini belirterek, “Toz taşınımının meydana getireceği başta sağlık problemleri olmak üzere görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, çamur şeklinde yağış ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” uyarısında bulundu. 

ETKİSİ NE ZAMAN BİTECEK?

Meteoroloji otoriteleri, toz bulutunun etkisinin devam edeceği konusunda uyarılarda bulundu. Kuzey Afrika'dan gelen tozlu havanın etkisinin, 26 Nisan Cuma günü gece 12'ye kadar devam edeceği belirtildi.

SOSYAL MEDYADA DOLAŞAN İDDİALAR

Öte yandan sosyal medyada gökyüzünün gri görüntüsü paylaşılarak havanın kapalı olmasının ardında toz bulutu değil uçakların zehirli toz püskürttüğü iddiaları dolaşıyor.

Paylaşımlarda “Afrika’dan geldiği ileri sürülen tozların aslında uçaklarca bir haftadır püskürtülen zehirli tozlar” olduğu öne sürülüyor.

Editör: Haber Merkezi