BYD Sandıkçı bayisi Sakarya'da açıldı BYD Sandıkçı bayisi Sakarya'da açıldı

Ramazan Bayramı'nın sona ermesinin ardından kurbanlık hayvan piyasası hareketlendi. Kilogram fiyatı 180 TL'ye ulaşan canlı hayvan satışları da şimdiden başladı. Ancak, artan fiyatlar beraberinde dikkatli bir alışveriş sürecini de getiriyor.

HİSSE FİYATI 20 BİN TL

Şanlıurfa’da yaklaşan kurban bayramı öncesi kurbanlık fiyatları da artmaya başladı. Kilogram fiyatı 180 TL’den satılan kurbanlık koyunların bayram yaklaştıkça daha da artması bekleniyor. Danada hisse fiyatları ise 20 bin TL civarında.

Şanlıurfa’da Kurban Bayramı öncesi kurbanlık fiyatları da el yakıyor. Kentte faaliyette olan besicilerin yetiştirdiği ve Doğu ile Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden gelen canlı hayvanların fiyatlarının bayram yaklaştıkça daha da artması bekleniyor. Kilogram fiyatı 180 liraya ulaşan canlı hayvan satışları da şimdiden başladı. 

KURBANLIK ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Pazara gelenlerin kurbana bakarken dikkat etmeleri gereken bazı önemli noktalar var. Özellikle hayvanın genel duruşu, tüyleri, gözleri ve dört ayağı üzerinde rahat durup durmadığı gibi detaylar önem arz ediyor. Hayvanın ağzından, burnundan ve kulaklarından akıntı gelmemesi, solunum güçlüğü çekmemesi gibi sağlık işaretlerine dikkat edilmesi gerekiyor.

Besicilerin yetiştirdiği ve piyasaya sunulan kurbanlıkların sağlıklı ve uygun fiyatlarla sunulması, vatandaşların bayram alışverişini daha kolay bir hale getireceği belirtiliyor.

Editör: Abdullah Toprak