Katıldığım Yörük-Türkmen toylarımızda bir kez daha gördüm ki, Turan ve Kızıl Elma Türk Milletinin talebiydi, Cenab-ı Allah, asil Türk Milletinin bu isteminin onaylayarak zorlu bir imtihan sürecine girmemizi emir eylemiştir. 

Turan-Kızıl Elma davasının somutlaşması sürecinde, Yörük-Türkmen davası için yıllardır maddi ve manevi her türlü fedakarlığı yapan kadirşinas ve fedakar, çalışkan, hürmetkar, vefakar, vatansever ve kıymetli büyüklerimiz ve Federasyon Türk İslam Dünyası ve bütün İnsanlığın kurtuluşu için herşeyiyle murad-ı ilahi için çalıştığı çok Başkanlarımızı görmekten onur duydum. 

Yörük-Türkmen sivil toplum kuruluşlarımızın birlikteliği ile iyi niyetli ve fedakârlık yaparak, her daim dava için çalışan dava bilincine sahip mektepli ve alaylı değerlerimiz için çalışmalarından dolayı kutlarım.

Diğer yandan Yörük-Türkmen camiası içindeki fitne ateşini harlayan zevatlarda mevcuttu, ama bazı kıymetli büyüklerimiz ve ziyalılarımızın çalışmalarına engel olma girişimlerine maalesef şahit olduk ve görüyoruz. 

Birlik ve Beraberlik için dava adamlarımızın çalışmaları olmazsa olmaz önem arz ediyor, biz bu kutsal amaç uğrunda çalışanlarımızı baştacı ederiz.

Aşağı yukarı 25 yıldır, şanlı şehrimiz Şanlıurfa’da, sivil toplum örgütü olarak, toplum yararına hizmet etmekteyiz ve gayretleri sarf ediyoruz, Yüce Allah’tan temennimizdir, geleceğimiz olan çocuklarımız için, güzel yarınlar bırakmaktır.

 Hiçbir güç hiçbir kuvvet bu kutlu yolda bizlere alı koyamayacaklar.

Şanlı şehrimiz Şanlıurfa, taşıyla, toprağıyla, mübarektir, bu topraklarda, bir çok peygamberler gezdiği gibi, nemrut ve firavun da gezmişlerdir, Nemrut ve firavuna hizmet eden 100 binlerce insanlar olmuştur.

Ama Çile çeken, aç kalan, susuz kalan, Allahın dostları bir çok peygamberler, hep kazanmışlar.

Bu yüzdendir ki, bize çelme atanlara takılmayacağız, şunu çok iyi bilmeliyiz ki, Mezopotamya dediğimiz bölge, tamamıyla İsrailoğulları’nın gözünde, onlar için vaad edilmiş topraklardır, deniyor. 

Oysaki Kur’an bütün adım oğullarına gelmiştir, Müslümanlar olarak, bizler kurana hakkıyla ayetlerini yerine getirirsek, başarılı olacak bizleriz, bu yüzden gece gündüz, mücadele vermekteyim. 

Sizlerin desteklerinizle ve dualarınızla, Allahın izniyle şanlı şehrim Şanlıurfadan başaracağız tüm yazılarımı sabırla okuduğunuzda ve yorumlarınızı ve paylaşımlarınız için teşekkür ediyorum… 

ŞANLIURFA TÜRKMENLER Birliği Başkanı;

Hasan Çay