Açık konuşayım; 6’lı masanın en az 5’i Ak Parti’ye çalışıyor. En az diyorum, çünkü bazen Chp bile Ak Parti’ye çok güzel kozlar verebiliyor. Hep bunu söyledim çünkü hep bunu gördüm. Bunu söylerken 6’lı masa savunucuları bana kızdılar ama olsun, alıştım. 

Birkaç ay önce “asla 6’lı masayı dağıtmam, millete ihanet etmem” diyen Meral Akşener bugün 6’lı masadan ayrıldığını açıkladı. 

Mansur Yavaş ile Ekrem İmamoğlu’na çağrı yaparak aday olmalarını istedi. Onları da ikiye bölmek için güzel bir girişim bana göre. İkisinden de hayır yanıtı gelse bile bu kafa karışıklığına neden olacaktır.

Şimdilik Chp suskun, herhangi bir açıklama yapmadı. Belki tekrar düşünsün, kararını gözden geçirsin diye zaman veriyorlardır Akşener’e. 

Onlar bekleyedursun önümüzdeki günlerde diğer partiler de masadan ayrılıp Ak partiden gelecek teklifleri değerlendireceklerdir. Ardından birbirlerine söyledikleri hakaretler unutulup gidecektir. 

Biz sıradan insanlar bile birine olmadık laflar ettikten sonra bir daha yanyana gelmemeye çalışırız, yolda karşılaşsak yönümüzü değiştiririz, olmadı yüzümüzü farklı taraflara çeviririz falan filan.

Ama siyasette kızaracak yüz olmadığı için bir partiden ötekine birkaç dakikada gidilebiliyor.

Kaldı ki Akşener “Erdoğan sürekli bizi cumhur ittifakına davet ediyor” diyordu. Bakarsınız iyi bir teklif sunulmuştur, kim bilir!

Küfürler, aşağılamalar, havada uçuşan ağır laflar unutulacak ve yeni bir sayfa açacaklar. Medya da belli bir ücret karşılığı şirin haberler vermeye, aralarını bulmaya çalışacak.Bu işler hep böyle olmuştur. 

Muharrem İnce’nin 6’lı masa için aylar öncesinden söyledikleri de bir bir çıkmış oldu. Bilen adamın hali başka!

Oysa Chp olmasaydı İyi Parti meclise dahi giremiyordu ama bakın İyi Parti en başta Chp’yi sattı.

Bahçeli ve Erdoğan neler neler söylediler birbirlerine ama şimdi aralarında su sızmıyor bile. 

Biz de bu insanlar kazansın diye bir taraflarımızı yırtıp dost ve arkadaşlarımıza olmadık küfürler edebiliyoruz. Değer mi, sanmam! Ama bunu kanımızın son damlasına kadar yapacağız!

Arif Toprak