Enuygun.com sitesi, ramazan ayında en çok ziyaret edilen şehirleri listeledi.

Şirketin açıklamasına göre, bazı şehirlerin ziyaretçi sayısı kutsal mekanlarının avantajıyla artıyor. Ramazanda bu şehirler özellikle tercih ediliyor.

Şirketin listesinde Hz. Mevlana ile özdeşleyen Konya, Hacı Bayram Camii ve Türbesi bulunan Ankara, Ulu Camii ve Emir Sultan Külleyesi ile Bursa, Selimiye ve Üç Şerefeli Camii ile Edirne yer alıyor. 

ŞANLIURFA DA LİSTEDE

Gören herkesi büyülüyor... Şanlıurfa'da su, tarih ve doğanın birleştiği bu yeri herkesin görmesi gerek! Gören herkesi büyülüyor... Şanlıurfa'da su, tarih ve doğanın birleştiği bu yeri herkesin görmesi gerek!

Enuygun.com sitesinin listesinde Şanlıurfa da bulunuyor. Çok sayıda manevi ziyaret noktasıyla öne çıkan ‘Peygamberler Şehri’ Şanlıurfa’da, Balıklıgöl, kutsal sayılan ve ramazanda sıklıkla ziyaret edilen noktalar arasında ilk sırada bulunuyor. 

Şanlıurfa'da ramazan ayında Harran'a yakın noktada bulunan tarihi Şuayb şehri harabeleri de ziyaret ediliyor. Şuayb peygamberin bu kentte yaşadığına inanılıyor. Yine Harran'da bulunan büyük İslam alimi ve mutasavvufu Şeyh Hayat-ı Harrani türbesi bulunuyor. 

Hz. Eyyüb’ün hastalanıp çile çektiği mağaranın da yer aldığı makam da ziyaretçilerin yoğun akınına uğruyor. 

Editör: Abdullah Toprak