ŞANLIURFA –İngilizce fen, teknoloji, mühendislik ve matematik kelimelerinin baş harflerinin kısaltmasından oluşan STEM ve Bilim Merkezi, Şanlıurfa’da 2015 yılında oluşturuldu.

Şanlıurfa genelinde hafta içi ve hafta sonu gruplarında okul öncesinden üniversite sonrasına, hizmetiçi eğitimlerle de öğretmenlere birçok alanda teknolojik ve bilimsel eğitimler verilen merkezde kodlama, robotik, STEM, 3D tasarım ve inovasyon, zeka oyunları, mobil programlama ve astronomi gibi birçok alanda eğitim veriliyor.

Türkiye’yi yurt dışında birçok yarışmada temsil eden Şanlıurfa STEM ve Bilim Merkezi, bugüne kadar birçok robot ve teknolojik ürün geliştirdi, bilim şenliklerine ev sahipliği yaptı.

Şanlıurfa STEM ve Bilim Merkezi kodlama alanındaki başarılı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. Merkezin öğretmen ve öğrencileri, Şanlıurfa’nın önemli turizm noktalarından biri olan Göbeklitepe adını verdikleri yeni bir kodlama kiti geliştirdi.

Dış tasarımında Göbeklitepe’nin T biçimli dikili taşlarından esinlenen kodlama kitiyle öğrenciler mühendislik becerilerini yerli imkanlarla geliştirecek. Öğrenciler, özgün tasarımlı kit ile kodlama dilini daha kolay öğrenecek.

Şanlıurfa STEM ve Bilim Merkezi’nin yeni kodlama kiti Milli Eğitim Bakanlığı’nın da dikkatini çekti.

Bakanlık, merkezin yeni kodlama kitini “Tarihin Sıfır Noktasından Geleceğe” ifadeleriyle sosyal medya hesabından tanıttı. Tanıtımda, “Öğretmen ve öğrencilerimize bu değerli çalışmalarında başarılar diliyoruz” ifadesi kullanıldı.