Çin’de bulunan Betavolt şirketi 50 yıl boyunca elektrik üretebilen bir batarya ürettiklerini iddia etti.

Betavolt'un liderliğindeki ekip, nükleer bataryayı tanıttı. Atom enerjisini minyatürleştiren bu batarya, 63 farklı nükleer izotopu bir madeni paradan daha küçük bir modülde birleştirerek uzun vadeli enerji sağlama yeteneğiyle dikkat çekiyor.

Şirket, nükleer bataryanın pilot test aşamasında olduğunu ve yakın zamanda ticari uygulamalar için seri üretime geçileceğini belirtti. 

Yapay zeka çağı başlıyor: Samsung, Galaxy S24 modellerini tanıttı Yapay zeka çağı başlıyor: Samsung, Galaxy S24 modellerini tanıttı

Betavolt'un iddialarına göre, bu batarya havacılık, yapay zeka ekipmanları, tıbbi cihazlar, mikroişlemciler, gelişmiş sensörler, küçük dronlar ve mikro robotlar gibi birçok alanda uzun ömürlü güç kaynağı olarak kullanılabilecek.

Ayrıca, bataryanın katmanlı tasarımı, ani güç dalgalanmalarına karşı dayanıklı olduğunu ve -60°C ile 120°C arasındaki sıcaklıklarda bile çalışabileceğini vurguluyor. 

Betavolt, ilk nükleer bataryanın 15x15x5 milimetre küp boyutlarında 100 mikrowatt güç ve 3V voltaj sağlayabildiğini ancak 2025 yılına kadar 1 watt gücünde bir batarya üretmeyi planladığını söyledi.

Bu yeni buluş sayesinde önümüzdeki yıllarda Şarj cihazları tarih olabilir

Editör: Abdullah Toprak