Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, bakanlığın yürüttüğü Rekabetçi Sektörler Programı çerçevesinde hayata geçirilen INNOFOOD Projesi kapsamında, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Gıda Araştırma ve Analiz Merkezi’nin (ŞUTSO GAAM) açılış töreni için Şanlıurfa’ya geldi.

Bakan Kacır, ŞUTSO GAAM’ın Eyyübiye Organize Sanayi Bölgesinde bulunan merkezinin açılış törenine katıldı.

Etkinliğe Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün yanı sıra AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri, ŞUTSO yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

ŞUTSO GAAM, TÜBİTAK MAM Yaşam Bilimleri ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası iş birliği ile kuruldu.

INNOFOOD PROJESİ NEDİR?

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı kapsamında gerçekleştirilen INNOFOOD projesi, gıda sektörünün bölgesel rekabet gücünün artırılmasına yönelik araştırma ve inovasyon tesislerinin geliştirilmesini kapsıyor. Böylece, ülkemizin kalkınmada öncelikli bölgesi olarak tanımlanan ve Sinop-Hatay boylamının doğusunda yer alan 12 Düzey II bölgesinde güçlü ve rekabetçi bir gıda ve içecek sektörünün oluşması hedefleniyor. INNOFOOD, gıda ve içecek sektöründe faaliyet gösteren KOBİ ve girişimleri desteklemek için; Ar-Ge, inovasyon, pilot işleme hatları ve test/analiz laboratuvarları kuran kapsamlı bir altyapı yatırımı ve kapasite geliştirme projesidir. Proje ile gıda ve içecek sektöründeki KOBİ’ler ürün kalitesini ve güvenliğini iyileştirecek, Ar-Ge temelli ürün ve üretim teknolojisini geliştirecek ve katma değerli ürünlerle ulusal/uluslararası rekabet gücünü artıracak.

Şarj cihazları tarih olabilir! 50 yıl boyunca tükenmeyen batarya üretildi Şarj cihazları tarih olabilir! 50 yıl boyunca tükenmeyen batarya üretildi

INNOFOOD Projesinin 6 farklı bileşeninden biri Şanlıurfa’da bulunuyor. Şanlıurfa’da proje kapsamında, 400 metrekare kapalı alana sahip, 48 laboratuvar cihazının yer aldığı Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Gıda Araştırma ve Analiz Merkezi ŞUTSO GAAM bulunuyor.

Editör: Haber Merkezi