Bunun üzerine internetten Hülya Şenkul kimdir? Hülya Şenkul’un şarkıları neler? Araştırması hız kazandı. İşte detaylar..

Bülent Ersoy, Serdar Ortaç, Sibel Can, Ebru Gündeş’e acı haber! Sanatçı, söz ve beste yazarı olan bugüne kadar da pek çok ünlü isme menajerlik yapan Hülya Şenkul hayatını kaybetti.

HÜLYA ŞENKUL KİMDİR?

Hülya Şenkul’un vefat etmesinden sonra internette Hülya Şenkul kimdir? Araştırması hız kazandı. Hülya Şenkul aslen Bursalı. Hülya Şenkul 90’lı yıllarda popüler olan pek çok şarkının söz yazarıdır. En bilinen eseri ise Serdar Ortaç’a yazdığı Zakkum’dur. MESAM Yönetim Kurulu Üyesi’dir. “Beyaz Düşler” adında bir şiir albümü ve “Aşk Meşk Vs…” isimli şiir kitabı vardır.

Şiirleri çok sayıda ünlü besteci tarafından bestelenen Hülya Şenkul’un şarkıları; Bülent Ersoy, Muazzez Abacı, Emel Sayın, Adnan Şenses, Hüner Coşkuner, Sibel Can, Ebru Gündeş, Serdar Ortaç, Emrah ve Alişan gibi çok sayıda sanatçı tarafından yorumlandı.

HÜLYA ŞENKUL NEDEN VEFAT ETTİ?

Hülya Şenkul’un bundan yaklaşık 5 ay önce trafik kazası geçirdiği belirtildi. Şenkul tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Konu ile ilgili Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM), Şenkul’un ölümünün ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

MESAM’ın paylaşımı şu şekilde:

“MESAM yönetim kurulu üyesi olarak kurumumuza büyük hizmetlerde bulunmuş müzisyen, söz yazarı, şair ve öğretmen Hülya Şenkul’u kaybettik.

Cenazesi bugün ”Bursa Orhangazi Merkez Camii’nden ikindi namazına müteakip kalkacaktır.”