Trafik ceza cezasında yetkili olan fahri müfettişlerin yazmış olduğu bir ceza delilsizlik sebebi ile iptal edildi. İşte trafiğe çıkan herkesi ilgilendiren o kararın detayları haberimizde..

Araç sürenleri ilgilendiren flaş bir karar ortaya çıktı. Eğer size de trafik cezası geldiyse sizler de itiraz hakkınızı kullanabilirsiniz. Fahri trafik müfettişleri trafik cezası yazabiliyor. Ancak fahri trafik müfettişince emniyet şeridinin haksız kullanımı iddiasıyla düzenlenen ceza tutanağı, ihlale dair herhangi bir delil sunulmadığı gerekçesiyle iptal edildi.

KARARA İLİŞKİN FOTOĞRAF VE VİDEO DELİLİ SUNMASI GEREKİYOR

Sulh Ceza Hakimliği, emniyet şeridinin ihlal edildiğine dair fotoğraf ve video delili sunulması gerektiğine dikkat çekti.

İTİRAZIN KABULÜNE KARAR VERİLDİ

Herkesi yakından ilgilendiren ve emsal niteliği karar şu şekilde gelişti:

Fahri Trafik Müfettişliği Büro Amirliği’ne bağlı bir müfettiş, emniyet şeridi ihlali gerekçesiyle bir sürücüye idari para cezası düzenledi. Cezaya sürücü, avukatı aracılığıyla itiraz etti. İtirazda ceza tutanağının Kabahatler Kanunu’na aykırı tanzim edildiği öne sürüldü. Sulh Ceza Hakimliği kararında, “Aracın ne şekilde trafik işaretlerine uymadığının belirli olmadığı, idarece eylemi destekler mahiyette herhangi bir fotoğraflama, video gibi delil sunulmadığından itirazın kabulüne karar verilmiştir” denildi.