Şanlıurfaa eski Milletvekili ve Gıda Tarım ve Hayvancılık eski Bakanı Faruk Çelik Sözcü Gazetesi yazarı Aytunç Erkin'e konuştu.
Faruk Çelik ile yaptığı söyleşiyi köşesine taşıyan Aytunç Erkin, Çelik'in görevden alınmasından 9 ay sonra TRT'de yayınlanan Payitaht dizisindeki bir sahneye olan kırgın olduğunu söylediğini söyledi.
"ET LOBİSİNDEN BİRİSİ O DİZİDE OYNADI"
Çelik TRT'deki dizinin sahnesinden şu sözlerle bahsetti:
“Açın Payitaht dizisini izleyin. Kırgınım… TRT'de yayınlandı biliyorsunuz. Orada göreceksiniz. Et lobisinden birisi o dizide oynadı. Şunu söylüyorum: Her alanda lobi var! İlaç sektöründe de aynı! İthlata dayalı anlayışı savunan bir yapı var. Bizim yapmamız gereken bunu kırmak, üretimi teşvik etmekti. Yapmaya çalıştık ama ömrümüz yettiği kadar. Anlatacak çok şey var. İthalat lobilerinin işi bu. ‘Hazır var. Ne gerek var. Daha uygun getiririz' diyorlar ama uzun vadede daha pahalıya patlıyor.”
DİZİNİN BAHSE KONU 48'İNCİ BÖLÜMÜNDE NE OLMUŞTU?
Çelik'in bahsettiği dizinin 48'nci bölümünde ise yaşananlar şöyleydi:
"Osmanlı’da et fiyatları konu alınıyordu. II. Abdulhamid, huzuruna 'Kasap Loncası Başkanı/Bakanı' ve eti ucuza satan 'Cömert Çiftlik Sahibi Etçi Faruk'u çağırıyordu. Pahalı etin nedeninin sorduğunda ise 'hayvan varlığını artırmak' yanıtını alan Abdulhamid yanıttan memnun olmayınca kasap loncası bakanının istifasını istiyor; çiftlik sahibi Faruk’u onun koltuğuna oturtmaya karar veriyordu. Abdulhamid, söz konusu sahnede ailesiyle görünen lonca başkanına da 'Loncanın başına siz geçeceksiniz lakin evvela 'nam'ınızı duyurmanız gerek' ifadelerini kullanıyordu. Sahneyi ilginç kılansa 'lonca başkanı/bakanı'nın kellesini alan çiftlik sahibini oynayan oyuncunun, Namet’in sahibi Faruk Kayar olmasıydı."