ŞANLIURFA – Günlük yaşamda ekonomik sıkıntı içindeki kişiler, bu sorunlarını banka ve finans kurumları yanında tefecilere başvurarak da gideriyor. Ekonomik bakımdan zor durumda olan kişiler, banka ve finans kurumlarından istediğini alamayınca tefecilere yöneliyor. Şanlıurfa’da da tefecilik herkesin bildiği bir gerçek. Kentte birçok kötülüğün ana kaynağı olarak görülen tefecilik, önüne geçilemez bir vaka halini almış durumda.
Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ekipleri de tefecilik suçuyla mücadele kapsamında, uzun süreli fiziki ve teknik takipler sonucunda, bankalardan kredi alamayan, gelir seviyesi düşük, küçük esnaf meslek gruplarından çok sayıda vatandaşa, faizle borç paralar verip karşılığında teminat olarak çek, senet, sözleşmeler alan ve cebir, şiddet, darp, baskı yollarıyla alacaklarına çok yüksek faizlerle tahsil ettiği belirlenen şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Ekipler kent genelinde 12 adrese operasyon gerçekleştirdi.
KOM ekiplerince yakalanan şüphelilerin, mağdur şahıslara yüksek oranlarda faiz uygulayarak borç para verdikleri, cebir ve hile kullanarak malvarlıklarını ele geçirdikleri, kredi kartlarından çekim yaptıkları tespit edildi.
Operasyonlarda 13 pos cihazı, farklı banka ve şahıslar adına 14 kredi kartı, çok sayıda kredi kartı slibi, 6 alacak verecek defteri, birer çek, senet, sahte olduğu değerlendirilen pasaport, 2 hassas terazi, yaklaşık ağırlığı 150 gram esrar maddesi, bir tabanca, 2 şarjör, 16 fişek, 11 gümrük kaçağı akıllı cep telefonu ele geçirildi.
Konuyla ilgili 6 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece adli kontrol kararıyla serbest bırakılırken, 3 kişi tutuklandı.