Şanlıurfa Filistin’e Destek Platformu tarafından düzenlenen “Şanlıurfa’dan Şanlı Direnişe Bin Selam” yürüyüşüne yağmur, çamur ve soğuğa rağmen binlerce vatandaş katıldı. Vatandaşlar tekbir getirerek, İsrail aleyhine sloganlar attı.

Yürüyüş esnasında bir grup Halk Eğitim Merkezinin önünde Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları'nın Sözcüsü Ebu Ubeyde’nin posterini açtı.

POSTER DAHA ÖNCE DE FARKLI YERLERDE AÇILDI

Hamas’ın Sözcüsü Ebu Ubeyde’nin posteri Şanlıurfa’da daha önce de farklı yerlerde açılmıştı. Poster, Hz. İbrahim makamına, Kızılkoyun’da bir eve ve Anadolu Gençlik Derneği’nin binasına asılmıştı. Posterin sürekli yer değiştirmesi “yürüyen poster” söylemlerine neden olmuştu.

EBU UBEYDE KİMDİR?

İlk kez 2002 yılında Kassam'ın saha yetkililerinden biri olarak ortaya çıkan Ebu Ubeyde, neredeyse tüm medya açıklamaları ve basın toplantılarında konuştu.

Ebu Ubeyde İsrail tarafından 1993 yılında öldürülen Kassam'ın eski lideri İmad Akl’i örnek alarak hiçbir zaman yüzü açık kameraların karşısına geçmedi. Akl operasyonlarını kırmızı kefiye giyerek gerçekleştiriyordu.