Son dönemlerde genç, yaşlı, çoluk çocuk demeden herkesin dilinde aynı şikayet var: O da bir türlü geçmek bilmeyen öksürük! Bu öksürük öyle bir şekilde geçmiyor ki, günlük hayatı olumsuz olarak etkileyebiliyor. Ancak geçmeyen öksürük için evde yapacağınız bir tarif iyileşmenize ve öksürüğünüzün azalmasına yardımcı olabilir.

Geçtiğimiz yıllarda koronavirüsün aktif olduğu dönemde grip vakası neredeyse hiç yoktu. Bu yıl koronavirüsü neredeyse duymuyoruz ancak bunun yerine mevsimsel hastalıklar daha güçlü bir şekilde karşımıza çıkıyor. Bu hastalıklardan kurtulmak ve vücudumuzu daha dirençli yapmak için bazı bitkisel ürünleri tüketebiliriz.

Herkes son dönemlerde gribin geçtiğini ancak öksürüğün kaldığından şikayet ediyor. Bünyesini artık ilaçlarla tedavi etmek istemeyenler çareyi bitkisel yollardan arıyor. İşte geçmeyen öksürük için çay tarifi:

GEÇMEYEN ÖKSÜRÜĞE İYİ GELEN ÇAY TARİFİ

1 avuç ıhlamur (mümkünse çiçekli kısmını kullanın)

4-5 tane karanfil

1 küçük parça zencefil

1 tarçın çubuğu

Geçmeyen öksürüklerin kökünü kazıyor! Şifa niteliğinde çay tarifiyle boğaz ağrılarınız son bulacak – Sağlık haberleri

NASIL HAZIRLANIR?

Bunları bir demlikte kaynatın (içme suyu kullanın). Kaynamaya başlayınca 1-2 dakika sonra altını kapatın. 5 dakika dinlendirip sonra süzün. 1 kupa ya da fincan ile içebilirsiniz. İçerken aşırı kaynar olmamasına dikkat edin. 3 kupa içmeye suyuna yapabilirsiniz. Dilerseniz içerken 1 tatlı kaşığı bal da koyabilirsiniz.