Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bir üs bölgesine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 9 kahraman asker şehit oldu, 4 asker ise yaralandı. Türkiye'yi yasa boğan haberin ardından, Milli Savunma Bakanlığı yoğun operasyonlara başladı. Bakanlık, son 24 saatte Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyindeki operasyonlarda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısının 57'ye yükseldiğini bildirdi.

CNN Türk Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk de sınırın sıfır noktasında Hakurk'a yakın bir noktada paylaştığı video, Türk askerinin kar ve tipi altında zorlu şartlarda nasıl terörle mücadeleyi sürdürdüğünü gözler önüne serdi.

Askerler üs bölgesinde metrelerce yükseklikteki karın içerisinde kendilerine yol açmış durumda. Fulya Öztürk, “Kardan dağlar oluşmuş sanki” derken, Öztürk’ün paylaştığı görüntünün altına Türk askerine dualar içeren yorumlar yapıldı.

AFAD açıkladı: Güne deprem ile uyandılar! AFAD açıkladı: Güne deprem ile uyandılar!

İşte o yorumların bazıları:

“Rabbim yar yardımcıları olsun ayaklarına taş değmesin sizlere canımız feda bu karda bu soğukta nöbet tutan askerlerimizin rabbim yar yardımcısı olsun rabim milletimize devletimize her türlü muhafaza beladan korusun”

“Çok zor bir bölge ben çok iyi bilirim 1999/2001 yılar arsı ben o bölgede çok görev yaptım rabbim tüm güvenlik görevlilerimizin yardımcısı olsun ayağın taş değdirmesin şehitler ölmez vatan bölünmez hep dalgalanacak Allah izniyleee”

“Allah askerimize polisimize yardımcı olsun. Çok çok zor ve kutsal bir görev icra ediyorlar. Ne kadar zor bir ortam. Tvlerden ahkam kesmeye benzemiyor. Allah devlete millete zeval vermesin. Teröristleride kahreylesin. Perişan eylesin . Şehitlerimize rahmet eylesin inşallah”

“Rabb'im askerimize, devletimize, güç ver, şehitlerimize rahmet eyle amin”.

Editör: Haber Merkezi