Şanlıurfaspor Kulübü Başkanı Hacim İzol, sezon başından bu yana hakem hatalarından dolayı sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

İzol, yaptığı yazılı açıklamada, "Şanlıurfaspor camiası olarak içerisinde bulunduğumuz 1. Lig'de yaşanan hakem hataları takımımızın puan kayıplarına sebep olmaya devam ediyor. Bunlardan bahsedecek olursak; Keçiören maçındaki golümüzün ofsayt gerekçesiyle iptal edilmesi ve bu golü su molası arasında VAR incelemesi yaparak iptal etmesi, yine Keçiören maçında Ardaiz'in çapraz bağlarının kopmasına kadar giden pozisyonda faul dahi verilmemesi, aynı maçta rakibin futbolcumuz Cumali Bişiye yaptığı faul sonrası pozisyonun golle sonuçlanması, Mehmet Yiğit'in aldığı kırmızı kartta yayına kuruluşun da yayınladığı gibi herhangi bir müdahalesi olmamıştır. Müdahalesi olmadığı için tek maç ceza almıştır ve Yiğit'in kırmızı kart esnasında rakip takımın futbolcularına herhangi bir kart gösterilmemiştir. Kocaelispor maçında tüm Türkiye'nin gördüğü gibi hakem, tüm takdir haklarını rakipten taraf kullanmıştır. Tuzla deplasmanında aleyhimize verilen penaltıyı 6 dakika inceleyen hakem olmayan penaltıyı aleyhimize vererek takımımızı 2 puandan etmiştir. Yine tüm haklarını rakipten taraf kullanan hakem 6 futbolcumuza kart göstererek bazı futbolcularımızın cezalı duruma düşmesine sebep verecek kararlara imza atmıştır. Giresunspor maçının son dakikalarında hakem, lehimize verilen penaltıyı 30 saniye izleyerek kararını iptal etmiştir. Keçiören maçında 6 dakika VAR da pozisyonu izleyen hakemin bu maçta 30 saniye ile kararını vermesi maalesef puan kayıplarımıza neden olmuştur. Dün oynayan Sakaryaspor karşılaşmasında son dakikada tüm Türkiye'nin gözü önünde tüm spor çevrelerinin penaltı dediği pozisyonda VAR'a bile gitmeyen hakem yine puan kayıplarımıza sebep olmuştur" ifadelerini kullandı.

İzol, hakem hatalarından dolayı takımının 13 puan kaybı yaşadığını belirterek, "Hakemlerimizin bu konuda daha dikkatli olmasını diliyor, önümüzdeki maçlarda bu konuyu hassasiyetle takip edeceğimizi taraftarımızın da bilmesini istiyoruz. Takımımız önümüzdeki maçlarda da en iyi performansı sergileyecek ve devre arasına kadar mümkün olduğu kadar en iyi puanları toplayacaktır. Ben takımımıza güveniyor ve Sakarya maçındaki mücadelesinden dolayı tüm futbolcularımızı tebrik ediyorum" dedi.