ŞANLIURFA - Yeni yıl zamlarla üstümüze üstümüze gelmeye devam ediyor. Asgari ücrete yapılan artış sonrası zam furyası sürüyor. Şanlıurfa’da berber fiyatlarına yapılan zam da saçı sakalı karıştıracak gibi görünüyor.

Şanlıurfa’da berber ücretlerine yüzde 100’e yakın zam geldi. 

Şanlıurfa Berberler ve Kuaförler Odası, tıraş ücretlerine ilişkin yeni tarifesini yayınladı. 

Kentte geçen yıl saç sakal kesimi 130 TL iken, yeni yılda sadece saç kesimi 150 TL’ye yükseldi. Sakal kesimi ise 100 TL oldu. 

Yeni tarifeye göre, yıkama ve fön 70 TL, çocuk tıraşı makasla olursa 75 TL, makineyle yapılırsa 60 TL. Yüz maskesi ve ağdanın fiyatı ise 50 TL. 

Ensesini düzelttirmek isteyen 60 TL verecek, bıyığını boyatmak isteyen ise 120 TL ödeyecek. Saçını boyatmanın ücreti ise 350 TL. 

KAYALAR: BU ZAMMI YAPMAK MECBURİYETİNDE KALDIK

Şanlıurfa Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nezif Kayalar, malzeme fiyatlarındaki ve kira ücretlerindeki artış sonrası berberlerin tarifenin güncellenmesi yönünde bir süredir talebi bulunduğunu hatırlattı. 

Gazete İpekyol’a açıklamalarda bulunan Kayalar, “Yıl sonu itibarıyla asgari ücrete yapılan zam ortada. Berberlerimizin kullandığı malzemelere ciddi oranda zam yapıldı. Bunun yanında kira artışları da var. Esnafımız mağdur olmasın diye biz de fiyatlarda bir artışa gittik. Tarifemizde geçen yıla göre artış oldu. Berberlerin, güzellik salonlarının ve kuaförlerin talepleri doğrultusunda almış olduğumuz bir karar bu. Asgari ücretin artmasından sonra her şeye gelen zamlardan dolayı biz de bu zammı yapmak zorunda kaldık. Vatandaşın farklı tepkileri de olacak ama bizleri de mazur görsünler” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi