GÜNDEM

Şanlıurfalılara kötü haber! Ücretsizdi, artık ücretli olacak

Şanlıurfa dahil 81 ilde geçtiğimiz yıl başlatılan ve tüm haneler için geçerli olan ücretsiz doğal gaz desteğinin bitmesine artık sayılı günler kaldı. bu uygulamanın bitmesiyle beraber doğalgaz faturalarında yükseliş bekleniyor.

Geçen yıl Cumhurbaşkanı tarafından imzalanan ve Resmi Gazete'de yayınlanan kararla, konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin 24 Nisan 2023 ile 31 Mayıs 2023 tarihleri arasındaki ilk doğalgaz faturalarının tamamı devlet tarafından karşılanmıştı. 

Ayrıca, bu dönemdeki 25 Sm3'e kadar olan doğalgaz tüketimine ilişkin sistem kullanım bedelleri de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanmıştı.

Ancak, Şanlıurfa dahil tüm Türkiye’de devam eden bu avantajlı uygulamanın sonuna geliniyor. 1 Mayıs itibarıyla bedava doğalgaz uygulamasının son bulacağı ve vatandaşların doğalgaz faturalarında artış yaşanabileceği belirtiliyor. 

UZATMA YAPILMADI 

Geçen yıl alınan kararnameye göre herhangi bir uzatma açıklaması da yapılmamıştı, dolayısıyla 1 Mayıs'tan sonra tüketilen doğalgaz miktarına ilişkin faturalarda fiyat artışları bekleniyor.

Bu durum, özellikle ekonomik olarak zor zamanlardan geçen vatandaşların bütçelerini daha da zorlayabilir. Son dönemde enerji fiyatlarındaki genel artışlar da dikkate alındığında, doğalgaz faturalarındaki olası artışların ekonomik açıdan vatandaşları etkileyeceği öngörülüyor.