Astor Enerji AŞ, İskenderun Enerji Üretim ve Ticaret AŞ ile gerçekleştirdiği işbirliğiyle, Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise sayılı güç transformatörlerinden birisini üretti.

5 milyon 300 bin dolar değerindeki dev transformatörün imalatı tamamlandı ve Ankara 2. OSB'de düzenlenen törenle teslim edildi.

Bunu yapan sürücüler yandı: O araçlar trafiğe çıkamayacak Bunu yapan sürücüler yandı: O araçlar trafiğe çıkamayacak

Astor Enerji Genel Müdürü Hakan Ünsal, bu projenin ulusal ve uluslararası alanda büyük ilgi uyandıracağını söyledi. Ünsal, "Bu önemli projeyi 8 ay gibi kısa bir sürede tamamladık. Projenin her aşamasında kendi bilgi ve becerilerimizle, Türk işçimizle çalıştık." dedi.

Ünsal, transformatörün üretilmesinin Türkiye'de faaliyet gösteren bir yabancı sermayeli firmaya verilmesinin de önemli olduğunu vurguladı. Üretilen transformatörlerin mevcut enerji tesisindeki transformatörlerle değiştirileceğini de sözlerine ekledi.

ENERJİ DÖNÜŞÜMÜNE KATKI

Bu proje, Türkiye'nin enerji dönüşümüne önemli bir katkı sağlayacak. Astor Enerji'nin bu başarısı, Türk sanayisinin ve mühendisliğinin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor.

GÜÇ TRANSFORMATÖRÜ NE İŞE YARAR?

Güç trafosu kullanımı ile gerilim değişimi esnasında gücün sabit tutulmasına olanak sağlanır. Güç trafoları, akımın gücünü ve frekansını değiştirmeden ihtiyaç duyulan gerilimi arttıran ve azaltan işlemleri gerçekleştirirler

Editör: Abdullah Toprak