URFAHABERMERKEZİ / Abdullah TOPRAK -;Türkiye’de mahkumlara af beklentisi yeniden gündeme geldi. Terörle mücadelede yeni bir döneme girilirken, hükümete yakın isimlerden gelen açıklamalar, genel af beklentilerini artırdı.
Geçtiğimiz Cuma günü, terör örgütü PKK’ya mensup 30 kişilik bir grubun silahlarını bırakıp imha etmesinin ardından gözler Ankara’ya çevrildi. Gelişmeler sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan da önemli bir açıklama geldi. Erdoğan, “Vatandaşımız bize güvensin. Terörsüz bir Türkiye hayalini birlikte gerçekleştireceğiz.” sözleriyle yeni bir sürece girildiğini duyurdu.
Bu gelişmelerin ardından hükümete yakınlığıyla bilinen gazeteci Cem Küçük’ten çarpıcı bir değerlendirme geldi. Silahların susmasının barışa zemin hazırladığını ifade eden Küçük, “PKK silah bırakıyorsa bu, hayatın bir gerçeğidir. Bu noktada toplumsal barışı güçlendirmek adına bir af çıkarılması gerekir. Ben bir genel affın çıkacağını öngörüyorum.” ifadelerini kullandı.
Af beklentisi, özellikle cezaevlerinde yakınları bulunan binlerce aile tarafından umutla karşılandı. Hükümet kanadından henüz resmi bir açıklama yapılmazken, konunun önümüzdeki günlerde daha da netlik kazanması bekleniyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: