2024’ün gelmesiyle beraber yeni trafik sigortası bedellerinde değişikliğe gidildi.

Şanlıurfa trafik kazası oranlarının oldukça yüksek olduğu bir şehir konumunda. Bu nedenle Şanlıurfalıların dikkat etmesi gereken önemli konulardan biri trafik sigortası.

Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi, 1 Ocak’tan itibaren geçerli olan tarifelerin bulunduğu güncel tabloyu yayımladı.

YENİ FİYAT TARİFESİ 

Yeni trafik sigortası tutarları en az miktar olarak İstanbul'da 3 bin 706 lira olurken, Ankara'da 3 bin 601 lira, İzmir'de ise 3 bin 496 lira olarak belirlendi.

En yüksek trafik sigortası tutarları ise İstanbul'da 22 bin 236 lira olurken, Ankara'da 21 bin 607 lira, İzmir'de ise 20 bin 978 lira olarak belirlendi.

Trafik sigortası, yaşayabileceğiniz bir kaza sonucunda karşı tarafın aracına, üçüncü şahısların malına ya da bedeni zararlarına karşı olan yükümlülüğünüzü poliçenizin kapsamındaki teminat ve limitlere göre sizin adınıza ödüyor. Bu limit her yıl değişiyor.

Araçların trafik sigortalarının bulunmaması durumunda trafiğe çıkmaları kanunen yasak. Denetimlerde sigortasız olduğu tespit edilenlere ise ceza kesiliyor.

SİGORTA YAPTIRIRKEN BUNLARA DİKKAT EDİN

Finans uzmanları, trafik sigortası fiyatlarında yaşanan artışın araç sahiplerinin bütçelerini zorlayabileceğini, bu nedenle, sigorta yaptırırken, mümkün olduğunca geniş teminatlı ve uygun fiyatlı bir poliçenin seçilmesini tavsiye ediyor.

Türk Telekom Ventures'ın yatırım yaptığı girişimlerin portföy değeri 190 milyon dolar Türk Telekom Ventures'ın yatırım yaptığı girişimlerin portföy değeri 190 milyon dolar

Sigorta şirketinin mali durumu da önemli bir faktördür. Sigorta şirketinin mali durumu güçlü değilse, kaza sonucunda karşı tarafın zararlarını karşılayamayabilir. Bu nedenle, sigorta yaptırmadan önce sigorta şirketinin mali durumunu kontrol etmek gerekir.

Son olarak, poliçenin fiyatı da dikkat edilmesi gereken bir husustur. Poliçe fiyatları, farklı sigorta şirketlerinde değişiklik gösterebilir. Bu nedenle, farklı sigorta şirketlerinden teklif alarak, kendilerine en uygun teklifi almak gerekir.