Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesinde serinlemek amacıyla sulama kanalına giren 15 yaşındaki çocuk, hayatını kaybetti. Talihsiz çocuğun cansız bedeni, boğulduğu noktadan yaklaşık iki kilometre uzaklıkta bulundu.
Olay, Eyyübiye ilçesine bağlı Akçamescit Mahallesi kırsalında meydana geldi. İddiaya göre, sıcak havanın etkisiyle serinlemek isteyen 15 yaşındaki Tuncay Yayla, DSİ’ye ait sulama kanalına girdi. Ancak bir süre sonra akıntıya kapılan çocuk gözden kayboldu.
Durumu fark eden çevredekiler hemen 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulundu. Olay yerine kısa sürede Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (ŞUAK), sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi.
Bölgedeki yoğun arama çalışmaları sonucunda, talihsiz çocuğun cansız bedenine, kaybolduğu yerden yaklaşık iki kilometre uzaklıkta ulaşıldı. Sağlık ekipleri tarafından yapılan incelemede Tuncay Yayla’nın hayatını kaybettiği belirlendi.
Yetkililer olayla ilgili soruşturma başlatırken, her yaz aynı acıların yaşandığı sulama kanalları bir kez daha gündeme geldi. Bölge halkı, özellikle yaz aylarında artan boğulma vakalarına karşı yetkililerin daha etkili önlemler almasını istiyor.
Şanlıurfa’da her yıl çok sayıda çocuğun hayatını kaybettiği sulama kanalları, ne yazık ki bu kez Tuncay’ın yaşamını aldı.
Yorumlar
Kalan Karakter: