22 Aralık ve 23 Aralık’ta Kuzey Irak’ta terör örgütü tarafından Türk askerlerine saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmalarda 12 askerimiz şehit oldu

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, bugün şehit olan askerleri anmak ve terörü lanetlemek için basın açıklaması düzenledi. 

Rabia Meydanında kurulan Gazze çadırı önünde yapılan basın açıklamasına birçok sivil toplum kuruluşu katıldı.

TERÖRE LANET

“Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganlarının atıldığı basın açıklamasında, “Terör örgütlerinin bu vatanın evlatlarını birbirine kırdırtmak” istediği belirtilerek, Son günlerde yaşanan terör hadisesi sonucu askerlerimizin şehit olması ülkemizi derin bir yasa boğmuştur. Bizler de sivil toplum kuruluşları olarak İsrail ve Amerika terörünü lanetliğimiz gibi, onların desteklediğine inandığımız bu terör eylemini lanetliyor ve kınıyoruz   

Terör eylemleri insanlarımızın can, mal, güvenlik ve seyahat özgürlüğünü gasp etmektedir. Bölücü terör örgütü PKK, gençlerimizi ahlaki ve kültürel değerlerinden uzaklaştırıp kendilerine insan kaynağı sağlamaktadır. Toplumun dini, örfi ve tüm kültürel değerlerini hiçe sayarak vatanımızda ifsada sebep olmaktadır. Yüzyıllardır beraber kardeş olarak milli ve manevi değerler etrafında toplanan bu cennet vatanımızın evlatlarını birbirine kırdırmak isteyip kan dökmektedir. Bölgemiz ve ülkemiz üzerinde hain emelleri olan dış güçler bilsin ki bunlar asla gerçekleşmeyecektir.” ifadeler kullanıldı.

ASIL SORUMLU ABD VE İSRAİL 

Bölgede yaşanan olayların asıl sorumlusunun ABD ve İsrail olduğunu ifade edilen basın açıklaması şöyle devam etti:

“Bölgemizde emperyalist ABD ve İsrail’e taşeronluk yapan terör örgütü bitme noktasına gelmişti. Anlaşılan o ki küresel ağababalarından aldıkları emir ile yine taşeronluk rolünü oynadılar. Askeri üssümüze saldırı düzenlediler. Filistinlilerin haklı davasına destek veren ülkemizin dirayeti kırılmak isteniyor. Bütün dünya bilsin ki bu hain eylemleri yapan ve yaptıranlar bizi durduramazlar.    

Bölücü terör örgütü ve onun çeşitli uzantıları ayrıca sosyalist ve seküler anlayışıyla bu ülkenin evlatlarının imanına kastetmektedir. Son yıllarda terörün etkisinin azaldığı bölgemizde insanlarımız rahat nefes almaya başlamıştı. Bu huzuru bozmaya çalışan alçak terör örgütüne sesleniyoruz: Bu toprakların mayası İslam kardeşliğidir bozamayacaksınız, emperyalistlerin maşası olmayı bırakın. 

Vatanımızı kan gölüne çevirmek isteyen PKK terör örgütüne karşı, Kuzey Irak'ta Pençe Kilit Harekâtı esnasında yürüttüğü operasyonda şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet yaralı olan askerlerimize acil şifalar diliyoruz, geride kalan yakınlarına sabrı cemil niyaz ediyoruz. 

Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak terörü lanetliyoruz.

 MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN”.