Geçtiğimiz yıllarda Şanlıurfa’nın Harran ilçesinde bulunan Devlet Hastanesinde Kadın Doğum Uzmanı Dr. Mahir Akkuş'a şiddet uygulandığı ileri sürülmüştü. Karşı taraf da doktorun şiddette bulunduğunu iddia etmişti. Güvenlik kamerası görüntülerinde hastane koridorundaki bağrışlar gölürüyordu. 

Yaşanan şiddet olayının ardından mahkemelerce adli süreç başlamıştı.

Şiddet olayında mahkeme devam ederken bir gazetecinin olaya ait görüntüleri yeni gibi paylaşmasının ardından olay yine gündeme geldi.

Şanlıurfa Tabip Odası, yaşananların ardından açıklama yaptı. 

Görüntüleri paylaşan gazeteci hakkında hukuki işlem başlattıklarını belirten Tabip Odası, şu açıklamayı yaptı:

Sağlık Bakanlığında bayram sonu görevden almalar başlıyor Sağlık Bakanlığında bayram sonu görevden almalar başlıyor

“Şanlıurfa Harran İlçe Devlet Hastanesi'nde görev yapan Kadın Doğum

Uzmanı Dr. Mahir Akkuş'a yönelik geçmiş yıllarda yaşanan tehdit ve şiddet olayının adli süreci devam ederken, dün kendini gazeteci olarak tanıtan bir şahıs, eski görüntülerini paylaşarak ve sosyal medya üzerinden meslektaşımızı hedef göstererek adli sürece müdahalede bulunma çabasında bulundu.

Şanlıurfa'nın sağlık sektörüne uzun yıllar hizmet veren Dr. Mahir Akkuş, zorlu koşullara rağmen sağlıkta şiddetle karşılaşmış ve ardından kendini gazeteci olarak tanıtan bir şahıs tarafından hedef gösterilmiştir. Gazetecilik ahlakına aykırı bu paylaşımları kınıyor ve meslektaşımızın yanında olduğumuzu belirtiyoruz.

Meslektaşımızı hedef gösteren şahıs hakkında Şanlıurfa Tabip Odası olarak gerekli hukuki girişimlerde bulunacağımızı kamuoyuna bildiriyoruz. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti ve hedef göstermeyi reddediyor, meslektaşlarımızın güvenli bir çalışma ortamında hizmet vermeleri

Editör: Haber Merkezi