ŞANLIURFA - Olay, Birecik ilçesine bağlı Meydan Mahallesi'nde akşam saatlerinde meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle başlayan çocuklar arasındaki tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Mahalledeki diğer çocukların da olaya dahil olmasıyla birlikte ortam iyice gerildi. Kavganın büyümesi üzerine çocukların yakınları da olay yerine geldi ve kavgaya karıştı.

Ailelerin müdahalesiyle kavga, taş ve sopaların kullanıldığı şiddetli bir çatışmaya dönüştü. Olay esnasında çevrede bulunan vatandaşlar, durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine hızla sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. 

BİRECİK’TE BİR AYDAKİ UYUŞTURUCU BİLANÇOSU BİRECİK’TE BİR AYDAKİ UYUŞTURUCU BİLANÇOSU

Olay yerine gelen polis ekipleri, tarafları ayırmakta büyük zorluk yaşadı. Kavganın kontrol altına alınması için yoğun çaba sarf eden ekipler, tarafları güçlükle sakinleştirdi. Polis, kavgayı sonlandırdıktan sonra çevrede güvenlik önlemleri aldı ve olayla ilgili soruşturma başlattı.

Kavga sırasında yaralanan 2 kişi, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Birecik Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Yaralıların tedavileri hastanede devam ederken, aileler ve yakınları da hastaneye akın etti.

Olayın ardından Meydan Mahallesi'nde gerginlik bir süre daha devam etti. Polis ekipleri, olayın tekrar etmemesi için mahallede devriye gezmeye ve güvenlik önlemleri almaya devam etti. Mahalle sakinleri ise yaşanan olayın şokunu atlatmaya çalışıyor.

Polis, olayla ilgili geniş çaplı bir inceleme başlattı. Kavganın neden çıktığını ve olayın detaylarını araştıran ekipler, görgü tanıklarının ifadelerine başvurdu. Polis, kavgaya karışan diğer kişilerin de tespit edilmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Bu üzücü olay, çocuklar arasında başlayan küçük bir tartışmanın nasıl büyük ve tehlikeli bir kavgaya dönüşebileceğini bir kez daha gözler önüne serdi. Polis ekipleri, benzer olayların tekrar yaşanmaması için ailelerin ve çocukların daha dikkatli olması gerektiğini vurguladı. Yaralıların sağlık durumunun iyi olması ise mahalle sakinlerine bir nebze olsun rahat bir nefes aldırdı. ( Haber: Abdullah Toprak / Kaynak; Urfa Haber Merkezi ) 

Editör: Abdullah Toprak