Şanlıurfa’da yaşanan deprem ve sel felaketlerinden etkilenen sektörlerin de arasında bulunan berberler, bayram mesaisine başladı.

Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala, bayrama bakımlı ve saç tıraşını olmuş bir şekilde girmek isteyen vatandaşlar berber ve kuaförlerde yoğunluk oluşturuyor. Birçok berber ve kuaför iftardan sonra gece geç saatlere kadar müşterilerine hizmet verirken, bazı berberler ise randevusuz müşteri kabul etmiyor.

BİHA'ya konuşan Şanlıurfa Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Nezif Kayalar, berberlerde bayram öncesi iş yoğunluğunun arttığını ve vatandaşların ihtiyacına cevap verebilmek için berberlerin sabahın ilk saatlerinden gece geç saatlere kadar açık olacağını kaydetti. 

KAYALAR: TIRAŞINIZI ARİFE GÜNÜNE BIRAKMAYIN

Arife günü berber ve kuaförlerde yoğunluk yaşanmaması için tıraş olmak isteyenlerin kuaför randevularını son güne bırakmamaları tavsiyesinde bulunan Kayalar, şunları söyledi:

“Ramazan Bayramı’nda yaşanan deprem ve sel felaketinden dolayı esnafımızı rahat bıraktık saat konusunda. İsteyen istediği saatte açıp kapatabilir. Şu anda resmi tatil de yok. Pazar günleri de esnafımız açık. Ramazan ve bayram dolayısıyla sabah kimse gelemiyor. Esnamız da bu yüzden geç saatlere kadar hizmet verecek. Arife gününden önce tıraşınızı olursanız hem kuaförlerde yoğunluk olmaz hem de kuaförünüz daha özen göstererek tıraşlarınızı yapar. “

“BU BAYRAM İNŞALLAH ESNAFIMIZA UMUT OLACAK”

Deprem ve sel felaketlerinde berberlerin de zarar gördüğünü belirten Kayalar, Ramazan Bayramı’nın yaraların sarılması adına umut olacağını ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Depremde 3 esnafımızın dükkanı yıkıldı, bazıları hasarlı oldu. Bu esnaflarımız dükkanlarını bırakmak zorunda kaldılar. Devletimizden talebimiz, iş yeri yıkılan zarar gören, dükkanını taşımak zorunda kalan esnafımıza yardım etmesi. Çünkü bu esnaf günübirlik çalışıyor. Çalıştığımız gün karnımız tok, çalışmadığımız gün açtır. Ardından yaşanan sel felaketinde bize müracaat eden 4 esnafımız oldu. Sağ olsun bunlara AFAD ve belediyelerimiz yardımcı oldular. Bir nebze de olsa zararlarını karşıladılar. Önceki bayramlarımız keyfili ve güzel geçiyordu. Yaşanan deprem ve sel felaketinden dolayı bu bayram buruk geçecek. Fakat hem depremde hem selde esnafımız zarar gördü, kapalı kaldı. Bu bayram inşallah esnafımıza umut olacak.

“SAÇ-SAKAL KESİM FİYATI 130 TL”

“Yine fiyat tarifemizde saç-sakal kesim fiyatı 130 TL” diyen Kayalar, “İğneden ipliğe birçok şeye zam geldi. Bizim de kullandığımız malzemelere zam geldi. Mecburen biz de şubat ayında fiyat değişikliğine gittik. Bazı arkadaşlar bu fiyata çok diyor ama çok değil. Bizi kurtaran fiyat bu. “ diye konuştu.