Aralık ayının sonlarına doğru gelinmesiyle birlikte başta Şanlıurfa olmak üzere Türkiye'nin çeşitli illerinde yaşayan vatandaşlar kar yağışının ne zaman etkili olacağını merak ediyor. Peki, Yılbaşında kar yağacak mı ? 31 Aralık'ta yılbaşı gecesi kar yağışı olacak mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 15. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıya göre Şanlıurfa’nın komşu ili Diyarbakır ve çevre illeri önümüzdeki hafta Eva Fırtınasının etkisinde kalacak. Diyarbakır ve çevre illerde fırtınayla beraber yoğun kar yağışı etkili olacak.

DİYARBAKIR’A KAR GELİYOR

Diyarbakır'da kar yağışı 24 Aralık Pazartesi günü başlayacak ve 28 Aralık Perşembe gününe kadar devam edecek. Kar yağışı özellikle kentin yüksek kesimlerinde yoğun olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır'da kar yağışı sırasında hava sıcaklığı en düşük -4 derece olacak. En yüksek sıcaklık ise 4 derece olması bekleniyor.

ŞANLIURFA’DA KAR YOK!

Meteorolojik kaynaklara göre Şanlıurfa’da önümüzdeki hafta sıcaklıkların aniden düşmesi beklenirken, kar yağışının muhtemelen ocaktan sonra etkili olması bekleniyor.