Koronavirüs salgını hayatımızın yaklaşık son 3 yılında mevcut. Milyonlarca kişi hem enfekte edip hem de ölümüne neden olan virüs yaz aylarında neredeyse ortadan kaybolmuştu. Ancak salgının merkezi olarak gösterilen Çin’in Wuhan kentinden koronavirüse ilişkin çok kötü bir haber geldi. Gelen son habere göre koronavirüste bugüne kadar en bulaşıcı varyant tespit edildi. Öyle ki yeni varyant yüzünden geçtiğimiz perşembe günü Çin’de yeniden karantina başladı.

Kış aylarının artık resmen gelmesi ile birlikte boğazı ağrıyan ve öksürük şikayeti olan herkes aynı dertten muzdarip. Çin’den gelen haber sadece ülkemizi değil, bütün dünyayı yeniden tedirgin etmeye başladı. Çin’deki yeni varyantın bugüne kadarki en bulaşıcı varyant olduğu ifade edildi.

BUGÜNE KADARKİ EN BULAŞICI OLANI

Belirtilen bu gelişmelerin yaşandığı ülkede Çin’den kötü haber geldi. 800 binden fazla kişinin yeniden karantinaya girmesine neden olan varyant, koronavirüsün en tehlikeli varyantı olduğu ifade ediliyor. BF.7 ve BA.5.1.7 olarak adlandırılan iki varyant türünün bugüne kadarki en bulaşıcı koronavirüs varyantı olduğu belirtildi.

VAKALAR YENİDEN ARTIYOR

Özellikle ülkedeki koronavirüs vakalarındaki hızlı artış dikkatlerden kaçmadı. Çin’in önemli ekonomik merkezleri arasında olan Guangzhou geçtiğimiz Perşembe günü karantinaya girdi. İnsanlara ise gerekli olunmadığı sürece evlerden çıkmamaları konusunda uyarılarda bulundu.