Milli ve dini bayramlarda okullar kapalı olduğundan öğrenciler, bayram tatiliyle ara tatilin birleştirilip birleştirilmeyeceğini merak ediyor. Yaklaşık 18 milyon öğrencinin merakla beklediği ara tatilin başlamasına kısa bir zaman kaldı. Özellikle LGS, İOKBS, YKS gibi merkezi sınavlara katılacak öğrenciler, ara tatille beraber kısa da olsa dinlenme fırsatı yakalayacak. 

Mart ayının da gelmesiyle gözler Milli Eğitim Bakanlığının paylaştığı çalışma takvimine çevrildi. Daha önce ortaya atılan ara tatil kaldırılacak iddialarına yalanlama gelirken öğrenciler toplam kaç gün tatil yapacağını araştırıyor. İkinci ara tatilde hafta sonu ile beraber öğrencileri 1 haftadan uzun bir tatil bekliyor. Peki okullar ne zaman kapanacak? İkinci ara tatil 9 gün mü? 

ARA TATİL OKULLAR NE ZAMAN KAPANIYOR?

2023-2024 eğitim öğretim yılında ara tatil sebebiyle okullar Nisan ayında kapanacak. MEB çalışma takvimi bilgisine göre okullarda ikinci ara tatil 8-12 Nisan tarihleri arasında uygulanacak.

Ancak hafta sonu da takvime dahil edildiğinde ara tatil 5 Nisan cuma günü okulların kapanmasıyla başlayacak. Okullarda tekrar eğitim öğretim faaliyetleri 15 Nisan Pazartesi günü kaldığı yerden devam edecek.

İKİNCİ ARA TATİL 9 GÜN MÜ SÜRECEK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından duyurulan takvimde ara tatilin 8-12 Nisan aralığında uygulanacağı bilgisi paylaşıldı. Cumartesi ve pazar günleri de takvime eklendiğinde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri toplam 9 gün tatil yapmış olacak. Okulların tatil sebebiyle kapalı olacağı günler ise şu şekilde;

6 Nisan Cumartesi (başlangıç)

7 Nisan Pazar

8 Nisan Pazartesi

9 Nisan Salı

10 Nisan Çarşamba

11 Nisan Perşembe

12 Nisan Cuma

13 Nisan Cumartesi

14 Nisan Pazar (son)

ARA TATİL VE RAMAZAN BAYRAMI TATİLİ BİRLEŞTİRİLECEK Mİ?

Milli Eğitim Bakanlığı, geçtiğimiz yılda benzer şekilde ikinci ara tatil tarihini Ramazan Bayramı tarihlerine göre belirlemişti.

Okul kantinlerinde yeni dönem! Haftanın bir günü satışına izin verildi Okul kantinlerinde yeni dönem! Haftanın bir günü satışına izin verildi

Ara tatil ve Ramazan Bayramı tatilinin birleştirilmesine ilişkin resmi bir açıklama bulunmuyor.

Bu yıl Ramazan Bayramı 10-12 Nisan tarihleri arasında uygulanacak. Bu tarihlerde ara tatil sebebiyle okullar kapalı olduğundan öğrenciler ek olarak tatil yapmayacak.

2024 OKULLARIN KAPALI OLDUĞU RESMİ TATİL GÜNLERİ

Resmi ve dini bayram günlerinde kamu kurumlarıyla beraber okullar, üniversiteler, bankalar ve diğer birçok yer hizmet vermiyor. 2023-2024 eğitim öğretim yılı 14 Haziran’a denk geliyor. Öğrenciler resmi tatil günlerinin hafta içine denk gelmesi durumunda okula gitmeyecek. İşte, 2024 yılında okulların kapalı olacağı resmi tatil günleri;

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan Salı,

Emek ve Dayanışma Günü 1 Mayıs Çarşamba.

Editör: Haber Merkezi