İsrail Gazze'yi vuruyor! Bombardıman hiç durmadı... Hamas'ın 'rehine' planı ortaya çıktı

Hamas'ın cumartesi günü başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonu sonrasında İsrail de Gazze Şeridi'ne savaş uçaklarıyla saldırı başlatmıştı. Dünyanın yakından takip ettiği süreçte her geçen dakika ölü ve yaralı sayısı artarken, Hamas tarafından kaçırılan İsraillilerin akıbeti de merak ediliyor. Rehinelerin Gazze'deki yer altı tünellerinde tutulduğu iddia edilirken, sayılarının 750'yi bulduğu iddia edilen rehinelerle ilgili Hamas'ın planı da ortaya çıktı

Büyütmek için resme tıklayın

Hamas'ın 'Aksa Tufanı' operasyonuna İsrail, Gazze Şeridi'ni bombalayarak karşılık vermişti. Her geçen dakika ölü ve yaralı sayısı giderek artıyor. Kara harekatı için hazırlık yapan İsrail, Gazze Şeridi'ni aralıksız bombalıyor. İsrail'in Lübnan sınırı yakınlarında yanlışlıkla kendi askerini vurduğu aktarılırken, Hamas'ın elindeki İsrailli rehinelerin akıbetiyle ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.

REHİNE SAYISI TAHMİNLERİN ÜZERİNDE OLABİLİR

İsrail'in ABD Büyükelçiliği, en az 100 İsrailli’nin rehin alındığını bildirse de İsrail medyasında yer alan haberlerde en az 750 kişinin kaybolduğu belirtilirken, gerçek rehine sayısının tahmin edilenin çok üzerinde olabileceği düşünülüyor.

CANLI KALKAN' DETAYI

Rehinelerin, Gazze'deki tünellerde tutulduğu belirtilirken, Hamas'ın elindeki İsrailliler'i, olası bir kara harekâtında canlı kalkan olarak kullanmayı planladığı iddia edildi.

İşte yaşananlar...

İsrail, Gazze'yi aralıksız bombalarken, şehirden dumanlar yükseliyor.

ABD'DEN YENİ AÇIKLAMA

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Harris, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile telefonda görüştü.

Görüşmede Harris, kendisi ve eşi adına Hamas saldırılarından etkilenen herkese acil şifa, hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi.

"Korkunç ve eşi benzeri görülmemiş" saldırıları kınayan Harris, "bu tarz terör saldırılarının asla bir gerekçesi olmadığını" ifade etti.

ABD'nin İsrail’in güvenliğine olan sarsılmaz desteğini yineleyen Harris, ülkesinin İsrail’e gereken desteği sağlamakta kararlı olduğunu vurguladı.

GAZZE'DE HAYATINI KAYBEDENLERİN SAYISI YÜKSELDİ

İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 493'e yükseldi.

FESTİVAL ALANINDA 250’DEN FAZLA CESET BULUNDU

Hamas üyeleri, dün paramotorlarla festival alanına baskın düzenlemiş, kalabalığa ateş açmıştı. Festivale katılanlar bölgedeki çalılıklara ve meyve bahçelerine saklanarak, İsrail ordusunun kendilerini kurtarmasını beklemişti. Felaket Kurbanlarının Teşhisi Organizasyonu (ZAKA), İsrail’in güneyindeki çölde düzenlenen Süpernova Festival alanına Hamas tarafından yapılan baskın sonrası bölgede şu ana kadar 250’den fazla ceset toplandığını açıkladı.

09 Eki 2023 - 11:34 - Dünya


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Urfa Haber Merkezi Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Urfa Haber Merkezi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Urfa Haber Merkezi editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Urfa Haber Merkezi değil haberi geçen ajanstır.