Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti), 2023 cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için seçim stratejisinde belediye başkanlarına farklı bir parantez açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mayıs demesiyle seçim tarihi henüz resmi olmasa da takriben belli oldu. Geri sayım ile birlikte partilerin seçim stratejileri de netleşmeye başladı. İktidar partisi AK Parti'de ise diğer seçimlerden farklı bir yol izlemeye başladı. Belediye başkanlarına milletvekili aday adayı olmamaları yönünde talimat verildiği öğrenildi. Parti Genel Merkezi, bu karar ile belediye başkanlarının istifalarının önüne geçti ve kapılarını şimdilik belediye başkanlarına kapattı.

Peki parti neden böyle bir yol izledi?

AK Parti milletvekili seçimlerine önem verse de önceliğin Cumhurbaşkanlığı seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin mutlaka kazanılması gerekliliği üzerinde durduğu konuşuluyor. Bu süreçte yerel yönetimlerde yaşanacak istifalar farklı bir enerji ve sorumluluk gerektiriyor. Bunun için de parti seçim stratejisini bu hedefe endeksli oluşturup belediye başkanlarına istifa etmemeleri talimatı verdi.