Konuya ilişkin son dakika gelişmesi yaşandı. Milli Eğitim Bakanlığı son dakika açıkladı! Öğrenci ve veliler dikkat1 Sömestr tatili 30 gün gelişmesi detayları belli oldu.

Sömestr tatilinin 1 aya tamamlanıp tamamlanmayacağı merak ediliyordu. Özellikle veliler sürekli olan hastalanan çocuklarının tatilde iyice iyileşmesi için bu tatilin gerçekten uzatılıp uzatılmayacağını merak etmeye başlamıştı. Beklenen açıklama MEB tarafından yapıldı.

ÖĞRENCİ VE VELİLER MERAKLA BEKLİYORDU

Sömestr tatilinin 1 ay uzatılıp uzatılmayacağına ilişkin Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklama geldi. Bakanlık yapmış olduğu açıklamasında 2022- 2023 eğitim öğretim yılı için takvimin açıkça belli olduğunu belirtti.

MEB BEKLENEN AÇIKLAMAYI YAPTI

MEB, sosyal medyada dolaşan 15 Tatil 1 ay olacak iddialarına yanıt verdi. MEB tarafından yapılan duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Bazı internet Haber sitelerinde yer alan ve yarıyıl tatilinin bir aya çıkarılacağına ilişkin iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. 2022-2023 eğitim öğretim yılı takvimi daha önce planlandığı gibi uygulanacak olup takvimde herhangi bir değişiklik söz konusu değildir. Buna göre 2022-2023 eğitim öğretim yılı birinci dönemi 20 Ocak tarihinde tamamlanırken eğitim öğretim yılının ikinci dönemi ise 6 Şubat 2023 tarihinde başlayacaktır.”