Alkol ve sigarada ÖTV 6 ayda bir Yİ – ÜFE kadar artırılıyor. Sigaradaki her 1 kuruşluk artış vergi sistemi sebebi ile 6,8 kuruş zam olarak yansıtılıyor. Enflasyonun rekor kırması sebebi ile ÖTV’nin daha da artacağı tahmin ediliyor.

Gelen son habere göre son 6 aylık değişimin oranı yüzde 25’i bulması halinde sigaraya çok büyük zam geleceği tahmin ediliyor. Peki, buna göre en düşük sigara kaç TL olacak? İşte merak edilenler..

ARTIŞ YÜZDE 25 OLACAK

Kasım ayındaki enflasyon verilerine göre Yİ-ÜFE’de temmuz ayından bu yana 5 aylık artış yüzde 22.6 seviyelerine geldi. Aralık ayı için açıklanacak enflasyon oranıyla birlikte ocak ayında ÖTV’de yapılacak artış yüzde 25 olacak.

EN UCUZ SİGARA KAÇ TL?

HaberTürk’teki habere göre Yİ-ÜFE’deki 6 aylık değişim otomatik olarak artığında sigaradaki asgari maktu vergi uygulaması yüzünden ciddi bir fiyat artışı olacak.

SİGARAYA 3,5 TL ZAM

Yapılan son sigara zammı ile birlikte en düşük sigara fiyatının 29,5 TL civarında olduğu biliniyor. En yüksek sigara ise 48 TL. Farklı bir karar alınmayıp, otomatik bir şekilde artış yapıldığında en ucuz sigara 33 TL’ye çıkacak. Bu da sigara başına 3,5 TL’lik zam anlamına geliyor