Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) hastanelere, okul, kurs merkezlerine, bürolara, bankalara işçi, personel ve memur alımı yapıyor. İstanbul başta olmak üzere 81 ilde vatandaşlar sıkça İŞKUR güncel iş ilanlarını araştırıyor. Bu hafta başvuru ekranı bir çok iş ilanında açıldı. Şartları sağlayanlar hemen başvuru yapabilecek. Peki İŞKUR yeni iş ilanları neler? Temizlik ve güvenlik personeli, sekreter, memur...

İŞKUR 13 Aralık 2022 itibariyle yeni iş ilanları yayımladı. Buna göre temizlik personeli, güvenlik görevlisi, sekreter, bekçi, zabıta, elektrikçi, montajcı ve memur binlerce kişi alınacak. Başvuru şartları da açıklandı. İŞKUR iş ilanlarına başvurmak için 18 yaş ve üzeri olunması yeterli. Peki İŞKUR başvuru şartları neler? Maaşları ne kadar? Hangi illerde kaç kişi alınacak? Boş kadrolar hangi mesleklerde var? En az ilkokul mezunu olanlar başvuru linkine tıklayabilir. İşte İŞKUR güncel il il, meslek meslek iş ilanları...

İŞKUR TEMİZLİK VE GÜVENLİK PERSONELİ İŞ İLANLARI!

?81 İL GENELİ TEMİZLİKÇİ ALIMLARI İÇİN TIKLAYINIZ

?GÜVENLİKÇİ İŞ İLANLARININ TÜMÜNÜ GÖRÜNTÜLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

İŞKUR KAYIT

İŞKUR'un sunduğu hizmetlerden yararlanabilmeniz için kayıtlı kullanıcı olmanız gerekmektedir.

İŞKUR internet şubesine giriş yaparak kayıt olmak için Tıklayınız

İş aramanın ilk adımı kayıttır. Kurum hizmetlerinden yararlanmak isteyen iş arayanların Kurum portalına üye olarak veya şahsen Kurum ünitelerine başvurarak kayıt olmaları zorunludur. Başarılı bir eşleştirme için hem açık iş hem de iş arayan kişi hakkında tam ve doğru bilgilerin bulunması zorunludur.

Gerek internet üzerinden gerekse Kurum personeli aracılığı ile kayıt yaptıracak olanların kendileri ile ilgili bilgileri tam ve doğru olarak yansıtmaları uygun işe yerleştirilmelerinde oldukça önemlidir. Bu nedenle, lütfen kişisel, iletişim, eğitim, meslek ve diğer bilgilerinizi tam ve doğru olarak sisteme giriniz. Özgeçmişinizde eğitim ve meslek bilgileri girilmeden kaydınız aktife alınmamaktadır.

KAYIT KOŞULLARI

İş arayanların Kurumumuza kayıt yaptırabilmeleri için 14 yaşını doldurmuş olmaları gerekmektedir. Kayıt için beyan esas alınır. Beyanların gerçek dışı olmasından Kuruma hiçbir sorumluluk yüklenemez.

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞKUR İŞÇİ ALIMI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

11 bin 317 işçi alımı için kura çekim tarihi 28 Aralık 2022 olarak belirlendi. Kuralar noter huzurunda sabah 09:00'da çekilmeye başlanacak ve saat 18:00'de sona erecek.

Atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan adaylar ile yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunmuş olup tercihlerine yerleşenlerin atama işlemleri yapılmayacaktır. Yapılsa dahi atama işlemleri iptal edilecektir. Yerleştirildiği kadroların nitelik ve şartlarını taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar göreve başlatılmayacaktır.

SAĞLIK BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İşe alınacak sürekli işçiler, Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin geçici 10 uncu maddesi hükmüne göre öncelikliler de dâhil olmak üzere İŞKUR tarafından bildirilen başvuru sahipleri arasından açık iş sayısı (ilan edilen kadro sayısı) kadar asıl ve asıl sayı kadar da yedek aday sınava tabi tutulmaksızın kura ile belirlenecek.

Sonuçlar ise Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün https://yhgm.saglik.gov.tr internet adresinde ilan edilecek. Kura sonuçlarının kura tarihi günü açıklanması bekleniyor. Konuyla ilgili gelişmelere haberlerimizde yer vereceğiz.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİ?

Sürekli işçi kadrolarına başvuran adayların aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir;

1. 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (1), (4), (6) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen şartlar ile Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasında yer alan şartları taşımak. (Yabancıuyruklu adaylar tercih yapamayacaktır.)

2. Kamu kurum ve kuruluşlarının özel kanunlarında yer alan özel şartları taşımak.

3. Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak.

4. Başvuru tarihinin ilk günü itibarıyla 40 yaşını doldurmamış olmak (28/11/1982 ve dahasonraki doğumlular başvuru yapabilecektir).

5. Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden/programdan) son başvurutarihi itibarıyla mezun olmak ve istenilen diğer belgelere son başvuru tarihi itibarıylasahip olmak.

6. Görevini devamlı yapmasına engel akıl hastalığı bulunmadığını belgelemek (Atanmayahak kazanan adaylardan istenecektir).

7. İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan anılan Yönetmeliğin 5 incimaddesinin birinci fıkrasında belirtilen öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahipolmak.

8. 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu hükümleri gereğincearşiv araştırması sonucuna göre atama işlemi yönünden bir engeli bulunmamak.

9. Güvenlik görevlisi (silahsız) olarak istihdam edilecekler için, yukarıda belirtilen şartlarailave olarak, 5188 sayılı Kanun'un 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinin(1), (2) ve (3) alt bendindeki şartlar ile (g) ve (h) bendindeki şartları taşımak.