ŞANLIURFA- Dünyanın ilk tapınaklarının bulunduğu Unesco Dünya Mirası Listesi'ne alınan Göbeklitepe, 12 bin yıllık geçmişiyle bu kez ünlü Şair- Yazar Ahmet Ümit'i kendine hayran bıraktı.

Şanlıurfa Fuarı, 3-11 Aralık'ta kapılarını kitapseverlere kapılarını açtı. Fuarda okuyucularıyla buluşan yazarlardan biri de polisiye romanlarla bütünleşen Ahmet Ümit oldu. Yazar Ümit, fuar ve imza günü etkinliklerinin ardından Haliliye İlçesi'ndeki Göbeklitepe'yi de gezmeyi ihmal etmedi. 

Göbeklitepe bir video da çeken Yazar Ümit, herkesi Göbeklitepe'yi görmeye davet ederek "Tarihin değiştiği yerlerden birindeyiz. Şanlıurfa'daki Göbeklitepe. 12 bin yıl önce insanlar buraya bir tapınak inşa etti. Hala sırlarını öğrenmeye çalışıyoruz. 12 bin yıl önce ne demek biliyor musunuz? Pramitlerin yapımından 7 bin yıl önce demek. Tarihin, insanlığın, insanlık zihniyetinin değiştiği yer işte burası. Şanlıurfa'ya gelince mutlaka Göbeklitepe'ye gelin ve türümüzün, insanlığın zihniyetinin nasıl bir aşamadan geçtiğini görün. Mutlaka gelin, mutlaka görün!" dedi.