Milyonların gözü bugün yapılacakolan toplantıya çevrildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş Başkanı Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol’u ağırlayacak. Bugünkü toplantıdan önce dün Beştepe’de sürpriz zirve dikkat çekmişti. Bakan Bilgin toplantı sonrasında enflasyon tahribatını dikkate alacaklarını söylemişti.

Asgari ücret zammına ilişkin son dakika haberleri gelmeye devam ediliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kritik konuları ele almak üzere Külliye’de toplandı. Toplantı sonrasında asgari ücret zammına ilişkin kritik bir mesaj geldi.

ASGARİ ÜCRET MESAJI

Bakanı Bilgin, asgari ücret zammıyla ilgili yaptığı açıklamada “İşçilerimiz, Türkiye’nin emekçileri şundan emin olsunlar, onları enflasyona ezdirmeyeceğiz. Enflasyonun tahribatından koruyacak bir düzenlemeyi geçen sene yapmaya çalıştık, yüzde 50 zam vererek. O yetmedi hemen onun üzerine aritmetik olarak yüzde 80’in üzerinde, kümülatif olarak yüzde 94 küsur zam verdik ama enflasyonun tahribatı devam ediyor. Dolayısıyla bunu dikkate alan bir düzenleme yapacağız” ifadelerini kullandı.

OLASI ZAMLARA GÖRE YENİ ASGARİ ÜCRETLER

Buna göre eğer asgari ücrete;

yüzde 30 zam gelirse olası maaş; 7.150 TL,

yüzde 35 gelirse; 7.425 TL,

yüzde 40 gelirse; 7.700 TL,

yüzde 45 gelirse; 7.975 TL,

yüzde 50 gelirse; 8.250 TL,

yüzde 60 gelirse; 8.800 TL olacak.

Vatandaştaki beklentilere ilişkin konuşan Gazeteci Zafer Şahin ise, “8 bin ile 8.500 TL arasındaki rakamı piyasa satın almış gibi duruyor.” dedi.