Araç fiyatlarının artması ile birlikte pek çok araç sahibi aracını kazalara karşı koruma altına alabilmek için kasko yaptırıyor. Ancak hem araç fiyatlarındaki artış hem de yaşanan çip krizi sonrasında kasko fiyatları yüzde 250 oranında artış gösterdi. Buna göre bir aracın ortalama kasko maliyeti ise 10 bin TL’ye ulaştı.

Araç sahipleri bu habere çok bozulacak. Çünkü akaryakıt, vergi, bakım, sigorta ve kasko gibi maliyetler artık araç kullanımını zora soktu. Araç fiyatları ve yedek parça servis fiyatlarındaki artış direkt kasko fiyatlarının artmasına neden oldu.

ORTALAMA BİR ARAÇ İÇİN 10 BİN TL FİYAT ÇIKIYOR

Konu ile ilgili Sigorta Uzmanı Turusan Bağcı, kasko fiyatlarında yüzde 250 civarında artış olduğunu belirtti. Bu sebeple ortalama bir aracın kasko fiyatı yaklaşık 10 bin TL civarında. Şu anda 7-8 bin TL’den aşağıya kasko bulmak mümkün değil.

Uzman isim rakamın 2023 yılı içerisinde yüzde 100’den fazla artacağını da söyledi.

EN KÜÇÜK KAZALARDA BİLE MASRAF 50 BİN TL

Yüksek fiyatlar sebebiyle bazı sürücüler kasko yaptırmamayı düşünürken, bazıları da kaskolarını hemen yeniledi. Özellikle kaskolu araç sayısında artış yaşandığı belirtildi. Bu durumun en temel sebebinin ise en küçük kazalarda bile 50 bin TL civarı masraf çıkması.