Bu kapsamda gelen bir son dakika haberine göre kamu kurumu üst yaş sınırı olmadan işçi alıyor! Temizlik personeli alımları başladı! Alımların Çevre Bakanlığı’na yapılacağı açıklandı.

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı kamu personel alımına başladı. KPSS ila yapılacak olan başvurularda taban puan şartının aranmadığı ifade edildi. Kamuya personel alımlarına bir yenisi daha eklendi. Bakanlık bünyesine 69 temizlik personeli alınacak. Yapılacak olan personel alımında lise ve dengi okul mezunlarının başvurabileceği ifade edildi.

KPSS ŞARTI ARANACAK MI?

Alımlar Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı üzerine yapılacak. Alımlar da KPSS şartının aranacağı belirtildi. 2020 KPSS P94 puan türünden puan almış olmak gerekiyor. Herhangi bir taban puan şartı açıklanmadı.

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

– Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almaya hak kazanmamış olmak.

– Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak

– Herhangi bir lise mezunu olmak

Sağlık bakımından çalışmaya engel olabilecek herhangi bir rahatsızlığı olmamak

– İlan edilen pozisyonlara yerleştirilmek üzere tercih yapanların, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasının 1, 4, 5, 6 ve 7 nci bentlerindeki ve 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına Dair Esasların EK-1 inci maddesindeki şartları da taşımaları gerekmektedir.

BAŞVURULAR NASIL VE NE ZAMAN YAPILACAK?

Adaylar başvurularını 26 Ekim 2022 tarihinden itibaren 5 Kasım 2022 tarihine kadar yapabilecek. başvurular e-Devlet üzerinden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kariyer Kapısı-Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) adresinden yapılacaktır.