TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim projesi kapsamında başvurular 14 Eylül 2022 tarihinde başlamıştı. TOKİ'nin hayata geçireceği bu Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde başvuru sayısı 7.5 milyon seviyesine kadar çıktı.

TOKİ 2022 sosyal konut projesine henüz başvuru yapmamış olan vatandaşlar, son başvuru tarihini araştırıyor. 

İşte TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim projesi ile ilgili merak edilen başvuru detayları...

Habertürk'ün aktardığına göre; TOKİ sosyal konut projesi başvurularının son tarihi 31 Ekim Pazartesi 2022 olarak açıklandı. Online E-Devlet üzerinden yapılan başvurular ise 28 Ekim Cuma 2022 tarihinde bitecek. 

TOKİ İlk Evim, İlk İş Yerim projesine başvurularını yapan vatandaşlar ise kura çekimleri ile ilgili son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. 

Toplu Konut İdaresi Başkanı Ömer Bulut, TOKİ 2022 projesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Ömer Bulut, konuya ilişkin "Şu ana kadar projeye 7.5 milyon başvuru oldu. Başvuru bedelleri kuralar çekildikten sonra iade edilecek. Evi olanlar konut ve arsaya başvuramaz. 31 Ekim'den sonraki ilk haftada kura çekimleri başlayacak" ifadelerini kullandı. 

Taksit ödemelerinde ihtiyaç olması durumunda ise devletin yardımcı olacağının altını çizen Ömer Bulut, "Taksit ve ödeme konusunda dünya genelinde bir ekonomik sıkıntı yaşanırsa devlet önlem alacaktır" şeklinde konuştu. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum da kura çekimleri ile ilgili konuştu ve "81 ilimizde ayrı ayrı kuralarımızı noter huzurunda çekeceğiz. Dijital ortamda bu kuralar yayınlanacak. Vatandaşlarımızın gözleri önünde kuralar çekilecek ve hak sahipleri belirlenecek" açıklamasında bulunarak kura çekimlerinin 2023 Mart'ta tamamen bitirileceğini duyurdu. 

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR 2022?

Alt ve orta gelirli vatandaşları konut sahibi yapacak olan TOKİ 2022 projesi için başvurular, Ziraat-Halk Bankası şubelerinden ve e-Devlet sistemi aracılığıyla gerçekleştiriliyor.