Trafiğe çıkan her aracın, sağlıklı bir şekilde trafik sürmesini amaçlayan, ancak olası bir kaza durumunda karşı tarafı korumak için zorunlu olarak trafik sigortası yaptırılıyor. Zorunlu trafik sigortasına ilişkin kritik bir açıklama gelerek, yeni düzenlemenin yolda olduğu belirtildi. İşte tüm detaylar..

Konuyla ilgili açıklama SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu tarafından yapıldı. Eroğlu yaptığı açıklamasında zorunlu trafik sigortasında kapsamlı bir güncellemeye gidildiğini belirterek, “Üzerinde çalıştığımız yeni düzenlemeleri en kısa zamanda kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

YAŞANAN SORUNLARA KARŞI ÇÖZÜM ODAKLI YAKLAŞILACAK

Aksigorta, Allianz, Axa Sigorta, Eureko, Generali Sigorta, Groupama, HDI Sigorta, Mapfre, Nippon, NN Hayat Emeklilik, Orient Sigorta, Ray Sigorta, Sompo Sigorta, VHV Sigorta ve Zurich Sigorta’nın uluslararası temsilcileri ve Türkiye yöneticilerinin katıldığı çevrim içi toplantıda, yaşanan sorunlara karşı çözüm odaklı yaklaşım vurgusu yapıldı.

YENİ DÜZENLEME AÇIKLANACAK

Açıklamada görüşlerine yer verilen SEDDK Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, Zorunlu Trafik Sigortası tarifesinde 1 Eylül’den itibaren geçerli olmak üzere kapsamlı bir güncellemeye gidildiğini anımsatarak, şu ifadeleri kullandı:

“Yapılan tarife değişikliği sonrası poliçe üretimini yakından takip ediyoruz. Trafik poliçe primlerinin vatandaşlarımız için sürdürülebilir bir hale gelmesi adına kişi bazlı poliçe, tahkim sisteminde iyileştirme, doğrudan tazmin gibi yapısal reformlarla sürdürülebilir kılmak istiyoruz. Bu kapsamda üzerinde çalıştığımız yeni düzenlemeleri en kısa zamanda kamuoyu ile paylaşacağız”