ABD’deki Stanford Üniversitesi’nin koordinatörlüğünde, ABD’li ve Hollandalı bilim insanlarından oluşan bir ekip tarafından çeşitli bilimsel kriterlerin hesaplanmasıyla oluşturulan ’Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları’ listesi bu yıl da yayınlandı. 

Alanında en az 5 makale yayınlamış 7 milyon bilim insanının akademik performansı değerlendirildi ve ’Scopus Özet’ ve ’Atıf Veri Tabanı’ üzerinden elde edilen bilgilere göre, dünyanın en fazla atıf alan 100 bin bilim insanı belirlendi. İlk yüzde 2’lik dilime giren bilim insanlarından oluşan listede Türkiye’den bin 150 bilim insanı yer aldı.

O isimler arasında Harran Üniversitesi akademisyenlerinden; Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hacı Mehmet Başkonuş, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Kaya, Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Abdullah Göktaş, Çevre Koruma Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fatih Deniz, Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. İbrahim Berkan Aydilek ve Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Mehmet Şenbayram'ın da listede yer buldu.