Ayrıca başvuru yapmış ve başvurusu kabul edilmiş olanların ödemelerinin başladığı bildirildi. Yüz binlerce kişinin yararlanabileceği destek ödemeleri sürüyor. 11 haneli TC kimlik numarasıyla başvuru yapılması durumunda şartları taşıyanlara nakit destek verileceği bildirildi. Başvurusu kabul olan aileler 1300 TL alacağı belirtilerek başvuruların e-Devlet üzerinden yapılacağı aktarıldı.

HESAPLARA 1.300 TL YATIRILIYOR
Destek ödemelerinden yararlanmak isteyenler detayları merak edilirken dar gelirli ailelere para yardımı yapıldığı ifade edildi. Alınan karar doğrultusunda TC kimlik numarasıyla ve e-Devlet şifresiyle başvuruların alınacağı bildirildi. İhtiyaç sahibi aileler başvurularının kabul edilmesiyle 1300 TL karşılıksız para alacağı resmen aktarıldı.

Kırtasiye yardımı başvurularının detayları belli olduğu belirtilerek başvuruların e-Devlet üzerinden yapıldığı ihtiyaç sahibi aileler TC kimlik numaralarıyla ve e-Devlet şifreleriyle başvuru işlemlerini yapabildiği ifade edildi.

E-DEVLETTEN BAŞVURU
Eğitim ve Öğretim yardımı ödemeleri yılda bir defa olmak üzere, başvuru şartı aranmaksızın 1 Eylül–31 Aralık tarihleri arasında YÖK ve MEB sistemlerinden öğrenim durumu ve seviyesi tespit edilen hak sahiplerine toptan ödenir. Ayrıca yapılan duyuruda YÖK ve MEB sisteminden öğrenim durumu tespit edilemeyenlerin ilgili eğitim-öğretim yılı içerisinde talep etmeleri halinde eğitim ve öğretim yardımları aynı öğretim yılı için ödendiği belirtilerek e-Devlet üzerinden “Eğitim Öğretim Yardımı Talebi” bölümünü tıklayarak başvuru yapıldığı aktarıldı.

KARŞILIKSIZ OLARAK VERİLİYOR
Kırtasiye yardımı başvuruları merak ediliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan kırtasiye yardımı parası 1300 TL olarak gerçekleşiyor. Paralar ailelere karşılıksız olarak veriliyor.