Öğrencilere yılda 2 defa ailelerini ziyaret edebilmeleri için ulaşım desteği verileceği belirtildi. Bunun üzerine yılda 2 defa verilecek desteğin miktarı da belli oldu. Miktarlar 2022 ve 20223 yılları için değişiyor.

Üniversite öğrencilerine güzel haberi Aile Bakanı Derya Yanık verdi. Bakan Yanık yaptığı açıklamasında miktarın 2022 yılı için 500 TL olduğunu ve 2023 yılı için rakamın güncellenerek 750 TL olacağını belirtti.

KİMLER ULAŞIM DESTEĞİ ALABİLECEK?

Bakan Yanık, yaptığı açıklamasında, “Sosyal yardım alan ailelerin çocuklarını, lisans ve 25 yaş altı olanlara, ailelerinden uzak olan öğrencilerin gidiş-dönüş biletlerini biz karşılayacağız. Tek yön 500 liraya kadar ödeme yapacağız. Yılda iki kez olacak. Koşulları karşılayan her bir öğrenciye yaklaşık 2 bin lira ödemesi olacak. Öğrencilerimize ödemeler, vakıflarımız aracılığıyla IBAN’lara” dedi.

ERDOĞAN AÇIKLAMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konu ile alakalı yapmış olduğu o açıklama:

“Ailelerinin yaşadığı şehirlerden uzakta eğitim öğretim gören üniversite öğrencilerimize, okullarına giriş ve dönüşleri için ulaşım desteği sağlayacağız. Yılda 2 defa verilecek bu destek sayesinde 150 bin öğrencimiz ailelerinin yanına herhangi bir yük getirmeden gidecek”