Hazırlanan anlaşmayla birlikte ücretsiz seyahat kartı aktif olan tüm şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına uçak biletlerinde indirim müjdesi verildi. İşte detayları…

Yapılan açıklamaya göre Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile THY arasında şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına uçak biletlerinde indirim uygulanması ve hak sahiplerine kolaylık sağlanması amacıyla biletlerin internet üzerinden alınabilmesini öngören protokolde imzalar yarın resmen atılacak.

UÇAK BİLETLERİNE BÜYÜK İNDİRİM
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ile THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, yarın İstanbul’da düzenlenecek törende imzaları atacak. İmzaların resmen atılmasıyla birlikte şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına bilet ücretlerinde indirim uygulanması, bu amaçla Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile THY arasında KamuNet üzerinden veri ve bilgi paylaşımı yapılması amaçlanıyor.

Gelen bilgilere göre protokolle sağlanan haklardan yararlanmak isteyen şehit yakını, gazi ve gazi yakınlarının ücretsiz seyahat kartlarının aktif yani “evet” durumunda olması gerekiyor. Seyahat kartlarının aktiflik durumu “evet/hayır” şeklinde de THY ile paylaşılacak.