Toplam da 15 TL ödeme yapılması gerektiği belirtildi. Eski tip sürücü belgesi kullananların en geç yıl sonuna kadar yeni tip ehliyete sahip olması gerekecek. Aksi durumda idari para cezasının kesileceği belirtildi. Detaylar haberimizde

Bakanlık düzenli olarak eski tip ehliyetlerin yenileri ile değiştirilmesi için sürekli uyarıyor. 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan ehliyetlerin değiştirilmesi gerekiyor. Son tarihin 31 Aralık 2022 olduğu belirtildi. Bu süreç içerisinde ehliyetlerini yenilemeyen vatandaşlar para cezası ile karşılacak. Aynı zamanda harç ve cezalara de yeni yılda zam geleceği belirtildi.

SON TARİH AÇIKLANDI

Sürücü belgesini değiştirmek isteyenler için son tarihin 31 Aralık 2022 olduğu açıklandı. Bu tarihie kadar ehliyetlerini değiştirmeyen vatandaşlar kontrol noktalarında eski ehliyetleri yüzünden idari para cezası ile karşılaşacak.

CEZA, VERGİ VE HARÇLARA DA ZAM GELİYOR

Sürücü belgesini değiştirmeyen vatandaşlara yeni yılda büyük zam geleceği belirtildi. Enflasyon rakamları artış göstermeye devam ederken, değerleme oranlarına da zam yapılacak. Enflasyon önümüzdeki 3 ay boyunca sıfır çıkmış olsa bile yeni yılda zammın yüzde 11 olacağı konuşuluyor.

EHLİYET DEĞİŞTİRME ÜCRETİ NE KADAR?

Nüfus müdürlüklerine başvurarak değiştirme işlemi yapacak vatandaşlar için kağıt bedeli olarak 13 TL, vakıf payı bedeli olarak ta 2 TL toplamda 15 TL ödeme yapılması istenecek. Sürücü belgelerini kanuni süre içerisinde değiştirmeyen vatandaşların sürücü belgeleri bu tarihten sonra iptal edilecek.