O zaman mutfağa geçelim ve iftar hazırlıklarına başlayalım. Şimdiden afiyet olsun…

MİSKET KÖFTELİ ÇİFTLİK KEBABI

Malzemeler:

Köftesi için; 500 gr kıyma, 1 kuru soğan, tuz, karabiber, çok az ekmek içi, 1 yumurta, 2 patates, 2 havuç, 1 su bardağı bezelye, 2 domates, 1 yemek kaşığı salça, 1 çay bardağı sıvıyağ

Yapılışı:

Köfte malzemelerini yoğurup misket şekli verip hafif yağda kızartın. Havucu kazıyıp küp küp doğrayın bir tencereye alıp sıvı yağla soteleyin. Ardından patatesi de soyup küp küp olacak şekilde doğradıktan sonra havuçla beraber sotelemeye devam edin. Salça ve rendelediğimiz domatesi de ekleyip sotelemeye devam edin. Üzerine tuz, karabiber ve 2 su bardağı su ekleyip 15 dakika daha pişirin. Köfteleri de ekleyip bir taşım daha kaynatıp dinlendikten sonra yemeği servis tabağına alıp pilav ya da makarnayla servis edin.

KREMALI ISPANAKLI ÇORBA

Malzemeler:

250 gr ıspanak, 1 tane kuru soğan, 1 paket çiğ krema, 100 gr margarin, 2 yemek kaşığı un, tuz, karabiber

Yapılışı:

Kremalı ıspanak çorbası için 1 tane kuru soğan ve 1 diş sarımsağı ince ince doğrayıp 100 gr margarinle kavurun. 2 Yemek kaşığı unda ekleyip kavurun, üzerine küçük bir kase haşlanmış ince ince doğranmış ıspanağı da ekleyip kavurun. Tuz, karabiber, 5 su bardağı su, 1 paket çiğ krema ekleyip kaynayıncaya kadar karıştırın. 10 dakika kadar pişirip sıcak sıcak servis yapın.

HAVUÇ DİLİMİ BAKLAVA

Malzemeler:

1 yumurta, 1 çay bardağı yoğurt, 1 çay bardağı sıvı yağ, alabildiği kadar un, 1 paket kabartma tozu, 2 su bardağı ceviz içi, açmak için nişasta, 250 gr tereyağı

Şerbeti için; 3 su bardağı su, 3 su bardağı toz şeker, 1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:

Öncelikle şerbetimizi yapıyoruz. Bunun için küçük bir tencerede şeker su ve limon suyunu kaynatıp soğumaya bırakın. Derin bir kasede yumurta, yoğurt, sıvıyağ, kabartma tozu ve alabildiği kadar un alıp çok sert olmayan bir hamur yoğuralım yirmi dakika dinlendirdikten sonra ceviz büyüklüğünde yaklaşık 24 beze yapalım. Bezeleri nişastayla açıp tepsinizin büyüklüğüne göre ayarlayın. 12 kat açıp arasına cevizi bırakın. Diğer 12 katıda cevizden sonra tekrar açıp bırakın. Tereyağını eritip her tarafına gelecek şekilde kaşık yardımıyla dökün, 180 derecede altı üstü kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbeti üzerine döküp dinlendikten sonra servis edin.

Afiyet Olsun…

Mürşide’nin Mutfağı haberleri">Mürşide’nin Mürşide’nin Mutfağı haberleri">Mutfağı