Türkiye’nin en genç nüfusuna sahip ilçesi Eyyübiye’de, bütçesinin önemli bir kısmını eğitim, gençlik ve spor yatırımlarına ayıran Eyyübiye Belediyesi, Yenice Spor Kompleksi’nde iki yeni halı saha ve profesyonel nitelikte çim futbol sahası, Harran Üniversitesi Eyyübiye kampüsündeki okullar yerleşkesinde iki, Eyüpnebi Mahallesi’nde bir ve TES-İŞ Anadolu Lisesi’nde bir olmak üzere toplam 7 spor tesisini tamamlamak için büyük bir hızla çalışıyor.

Öğrencilerin talebi üzerine okullarına halı saha yapılmasını büyük bir mutluluk ve sevinçle karşıladıklarını belirten TES-İŞ Anadolu Lisesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Ali Cengiz, spor tesisleri yapılmasını çok önemli bulduklarını ifade ederek, “Bu tesisin yapılması, bir öğrencimizin Belediye Başkanımız Mehmet Kuş’a tweet atmasıyla gerçekleşti. Başkanımız bu çağrıya cevap verdi, talebe kayıtsız kalmadı ve böyle bir sahayı bizlere sundu” dedi.

Okullarına böyle bir sahanın yapılacağını hiç ummadıklarını ancak çok güzel bir saha inşa edildiğini kaydeden Cengiz, Eyyübiye Belediyesi’nin spor tesisleri yatırımlarına büyük önem verdiğini, öğrencilerinin AK Evler Spor Salonlarındaki karate ve tekvando kurslarına katıldığını dile getirerek, “Biz AK Evler’le de koordineli çalışıyoruz. Öğrencilerimiz oraya da gidiyor, biz de okul sporlarına yönlendiriyoruz. Öğrencilerimiz ve okul yönetimi adına Eyyübiye Belediye Başkanımız Mehmet Kuş’a çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Göreve başladığından bu yana ilçeye 27 halı saha, iki sınav hazırlık merkezi, dört yeni kitap otağı, Süleymanşah Gençlik Merkezi, içerisinde çok sayıda spor tesisi yer alan Eyyübiye Millet Bahçesi gibi yatırımlara imza atan Başkan Kuş, görevinin beşinci yılında da kalıcı yatırımlara devam ediyor.