Açıklamalarıyla gündem olan Canan Karatay yeniden gündem olacak bir açıklamayla geldi. Herkes için evin temizliği sağlık açısından son derece önemli. Temizlik için kullanılan malzemelerle ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Karatay, herkesin evinde olan o ürünlerin resmen zehir olduğunu söyledi.

Uzmanlar her seferinde deterjanların ne kadar zararlı olduğunun altını çiziyor. Ancak bu noktada sadece zehirli olanlar deterjanlar değil. Deterjanlar dışında bulaşık süngeri gibi temizlik malzemeleri de sağlığı olumsuz olarak etkiliyor. Genellikle besin ve beslenme noktasında tavsiyede bulunan Canan Karatay bu sefer ev hanımlarını uyararak, önemli açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Canan Karatay, “Hanımlar fıttırmış, kusura bakmasınlar” diyerek o ürünleri evinize bile sokmayın uyarısında bulundu.

SIK SIK DEĞİŞTİRMEK GEREKİYOR

Ev hanımlarının kullandığı temizlik ürünleriyle ilgili konuşan Canan Karatay, özellikle bulaşık süngerlerinin sık sık değiştirilmesi gerektiğini belirterek, “Evler deterjanla dolu. En büyük zehir bunlar! Evlerinize sokmayın” dedi.

DETERJAN MİKROPLARI ÖLDÜRMEZ

Ev hanımlarını üstüne basa basa uyaran Prof. Dr. Canan Karatay, sünger yerine bez kullanmalarını tavsiye etti. Deterjanlar konusunda da önemli açıklamalar yapan Karatay, şu ifadeleri kullandı:

“Biz evde sünger kullanmıyoruz, bez kullanıyoruz, bezi sürekli yıkıyoruz. Bulaşık süngerlerindeki mikroplar çok sıcak suda ölür. Sıcak suda ne bakteri kalır ne virüs. Deterjan öldürmez, sıcak su öldürür. Dikkat edilmeli, bulaşık süngerlerini sık sık değiştirmek gerekli.

DETERJANLARI ÇÖPE ATIN

Bu ürünlerin DNA’mızı bozan kimyasallardan üretildiğini belirten Canan Karatay, “Deterjan ve dezenfektanlarda bulunan kimyasallar vücuttaki hücrelerin DNA’sını bozuyor. Bütün hastalıkların temelinde de vücuttaki DNA’nın bozulması var. Bu nedenle deterjanları çöpe atın. Çamaşırları sodyum bikarbonat ile yıkayın.