Şanlıurfa’da havaların soğumasıyla balık çeşitliliği ve bolluğu artmaya başladı. 

Tezgahların balıklarla dolmasıyla geçtiğimiz aylarda el yakan balık fiyatları ciddi oranda düştü. Kırmızı ete gelen zamlar sonrası vatandaşlar da balığa rağbet göstermeye başladı. Balık satan esnafın yüzü güldü.

Şanlıurfa’da 30 yıldır balıkçılık yapan Mehmet Demirkol, havaların soğumasıyla beraber satışların arttığını söyledi. 

Gazete İpekyol’a konuşan Demirkol, “Sezonun bu zamanlarında en fazla hamsi, barbun, istavrit, gümüş, çupra ve levrek gibi balıklar tercih ediliyor” dedi. 

Tezgahta en ucuz balık hamsi. 

Balık fiyatlarını aktaran Demirkol, “Hamsinin kilosu 70, istavrit 100, Napolyon 70, uskumru ve palamut 130, Karadeniz somonu 180 liradan satılıyor. Burada satılan en pahalı balık 250 lira ile levrek” diye konuştu. 

Şanlıurfa’ya en çok Karadeniz bölgesinden balık geldiğini söyleyen Demirkol, “En çok gelen balık türü ise Trabzon’dan gelen hamsidir. Trabzon’un ardından en çok balık İzmir, Hatay ve Mersin’den geliyor” ifadelerini kullandı.  

“URFALILARIN TERCİHİ HAMSİ”

Demirkol, Şanlıurfalıların balık tercihini ise şöyle anlattı:

“Şanlıurfa’da en çok talebin olduğu balık hamsidir. Hem fiyatı hem de lezzetinden dolayı Urfalılar hamsiden vazgeçmiyor.” 

“KIRMIZI ETE GELEN ZAMLAR BALIĞA YÖNELTTİ”

Kırmızı ete gelen zamlardan sonra vatandaşların balığa yöneldiğini belirten Demirkol, sözlerine şöyle devam etti:

“Kırmızı ete gelen zamlardan sonra balığa yönelim oldu. Zaten şu anda en sağlıklısı balık almaktır, deniz ürünü almaktır çünkü kırmızı etin ne olduğu belli değil bu zamanda ama balığın sağlığa faydalarını hepimiz bilmekteyiz. Zaten doktorlar da bol bol balık tüketilmesini öneriyor.”

Avlanma sezonunun devam ettiğini hatırlatan Demirkol, önümüzdeki günlerde balık fiyatlarında düşüş olabileceğini kaydetti.